Анонс на 10-ти кръг от Серия А


И. Ангелов

Анонс на 10-ти кръг от Серия А

Аталанта - Лацио
Стадион: "Атлети Адзури д'Италия", Бергамо
Дата: 28.10.2015г.
Час: 21:45
Съдия: Масимилиано Ирати

Аталанта спечели три от последните си пет срещи, като загуби точки само срещу Фиорентина и Ювентус. Това донякъде беше и очаквано за този отбор, така че представянията са на едно добро ниво.

Лацио успя да спечели на четири пъти в последните пет сблъсъка и последната победа над Торино помогна този отбор да поддържа темпо в челото на таблицата.

Гостите изглежда преодоляха нещастното напускане на Шампионска лига, което донесе някои негативни резултати и в Италия в началото на сезона. Сега тимът се представя на най-високо ниво и гостува на отбор в подобна форма.

Прогноза: Аталанта - Лацио 1:2

 

Фрозиноне - Карпи
Стадион: "Матуза", Фрозиноне
Дата: 28.10.2015г.
Час: 21:45

Фрозиноне се затруднява като гост в лигата, но у дома в последните два кръга бяха спечелени 6 точки. Възможността в такава форма да се посреща Карпи предоставя шанса формата да бъде продължена, а това е много важно на този етап в сезона за домакините.

Карпи пропусна да вземе точките от Болоня и пропадна до дъното като резултат. Този отбор бързо трябва да пребори чувствата от загубата и да се подготви за срещите с директните опоненти за изпадане - Фрозиноне и Верона. Целта ще е поне 4 точки срещу тези отбори.

И двата отбора са наясно, че това е една от най-добрите възможности за спечелване на 3 точки в сезона, както и с факта, че загуба ще е голям удар по амбициите за оставане в елита. Очаква се изнервен сблъсък, с бавно начало и чакане грешките на всяка отбрана.

Прогноза: Фрозиноне - Карпи 2:1

 

Верона - Фиорентина
Стадион: "Марк'Антонио Бентегоди", Верона
Дата: 28.10.2015г.
Час: 21:45
Съдия: Паоло Валери

Верона не само загуби срещу Сампдория в последния кръг, но и показа ужасяваща игра и никакви признаци за подобрение. Бъдещето на Андреа Мандорлини вече се колебае и от клуба работят по поправянето на всички грешки. В състава обаче са налице и 7 контузени футболиста, което не помага на положението.

Фиорентина загуби у дома от Рома и така загуби лидерската си позиция в таблицата. Представянето в онзи мач обаче беше на високо ниво.

След като загуби точки през уикенда гостът вероятно ще потърси с всички сили да се реабилитира пред феновете и да остане близо до върха. Пауло Соуса вероятно ще продължи да оптимизира системата на игра, която показва резултати за момента.

Прогноза: Верона - Фиорентина 0:2

 

Наполи - Палермо
Стадион: "Сан Паоло", Неапол
Дата: 28.10.2015г.
Час: 21:45
Съдия: Пиеро Джакомели

Наполи събра цели 16 точки от 18 възможни в последните 6 кръга, което директно поставя тима в позицията на фаворит. Съставът изглежда така сякаш може да победи всеки опонент в лигата и се очаква още един добър резултат.

След като победи Болоня на гости, Палермо спря Интер и изглежда с подобрения си стил печели все повече резултати. Ключът беше пренареждането на средната линия в състава.

Гостите ще потърсят една точка на "Сан Паоло" с оглед формата и качествата на домакините. За да успеят в задачата си обаче те ще трябва да наситят средата на терена и с 5 души да се бранят срещу бързината на Наполи.

Прогноза: Наполи - Палермо 3:1

 

Рома - Удинезе
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 28.10.2015г.
Час: 21:45
Съдия: Кармине Русо

Четири поредни победи поставиха Рома на върха в класирането, а формата в Шампионска лига доказва, че този отбор трябва да се концентрира над състезанието в Серия А, особено след лошия старт на Ювентус на фона на миналогодишната форма.

Удинезе се покачи над дъното и спечели 8 точки в последните 4 кръга, което е доста добро постижение.

Графикът със срещи е доста неудобен за Рома и това може да създаде проблеми срещу наглед победим опонент. Същевременно самочувствието в Удинезе се подобри и те ще предизвикат умората в тима на домакините.

Прогноза: Рома - Удинезе 2:1

 

Торино - Дженоа
Стадион: "Олимпико", Торино
Дата: 28.10.2015г.
Час: 21:45
Съдия: Даниеле Чифи

Торино ще е разочарован след като взе само една единствена точка от последните 3 кръга в лигата. Трудният календар обаче, заедно с проблемите с контузени играчи, донякъде оправдават тези представяния в Серия А.

Дженоа загуби от Емполи в последния кръг, което прекрати поредицата от три поредни позитивни мача. Беззъбата атака на този клуб изглежда вреди доста на шансовете за прогрес в таблицата.

Докато проблемите на Торо са обвързани с тежки мачове, в Дженоа сякаш всичко е имплементирано в самата система на игра и отговорът може да се корени в промяна на тактиките. Очаква се домакините да започнат да трупат резултати след няколко разочарования освен ако Дженоа не разреши изведнъж задачите в своята атака.

Прогноза: Торино - Дженоа 2:0

 

Сампдория - Емполи
Стадион: "Луиджи Ферарис", Генуа
Дата: 29.10.2015г.
Час: 21:45
Съдия: Анджело Кервелера

Сампдория събра 13 точки у дома и само 1 като гост след 9 кръга в Серия А. Това трябва да говори на всеки гост, че задачата на "Ферарис" няма да е лека.

Емполи победи Дженоа в последния кръг и така се отдалечи на 4 пункта от дъното. Това е една добра позиция, която в комбинация със завръщането на Рикардо Сапонара може да донесе още позитиви в клуба.

Сампдория е очевиден фаворит но ще трябва да работи здраво за победата, а не да приеме като формалност срещата. Емполи има своите слабости, но може да изненада при дадена възможност.

Прогноза: Сампдория - Емполи 3:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
234