Алегри сравнил защитниците с вино


Н. Гавазов

Алегри сравнил защитниците с вино

Защитникът на Заря Луганск Михаил Сиваков разкри подробности около пребиваването си в Италия и разговорите си с треьора Масимилиано Алегри, когато двамата бяха заедно в клуба. Футболистът от Беларус изкара само 1 сезон в Серия А и така и не успя да впечатли с изявите си, което доведе до отдаването му под наем в Пиаченца и Висла, а след това премина в Зюлте Варегем.

"В Италия преминах през много сериозно игрово обучение, което никога няма да забравя. Напуснах Беларус твърде млад и ми отне време да се адаптирам. Беше ясно, че в Серия А конкуренцията е сериозна. Всеки спортист иска да играе редовно, но аз си мислех, че като пристигна в Италия веднага ще дойдат успехите. Но скоро, след като се озовах в Серия А разбрах, че ако не говориш езика ще е адски трудно да разбереш италианския футбол. Постоянно имаше тактики, схеми и различни нюанси във всичко. Трябваше да се научат старателно. Спомням си много добре думите на Алегри: "Миша, италианските централни защитници са като виното. Колкото по-старо - толкова по-добро". Той никога не показваше разочарование. Винаги ме хвалеше и говореше, че е доволен от мен. Просто ми трябваше време, за да свикна с обстановката", заяви защитникът.

"След това бях отдаден под наем в Пиаченца и Висла. В Полша прекарах много добре и дори спечелих титлата. В крайна сметка се завърнах в Каляри, но в Италия законите не позволяват повече от двама играчи извън ЕС, а ръководството на клуба искаха да закупят друг футболист. Оставаше ми само 1 година от контракта. В крайна сметка беше привлечен Тиаго Рибейро и за мен не остана място в отбора. Два варианта стояха пред мен - да стоя без да играя или да напусна. Избрах второто и отидох в Белгия, тъй като да играеш редовно е важно", каза още Михаил Сиваков.

 

  Сподели
105