Анонс на 36-ти кръг от Серия А


И. Ангелов

Анонс на 36-ти кръг от Серия А

Сампдория - Лацио
Стадион: "Луиджи Ферарис", Генуа
Дата: 16.05.2015г.
Час: 21:45
Съдия: Паоло Мацолени

Сампдория успя да се върне на пътя на победата точно когато Дженоа и Интер имаха най-добър шанс да прескочат тима в таблицата.

Лацио претърпя разочарование срещу Аталанта и след това не успя да победи срещу Интер у дома. Сега идват срещи със Сампдория, Рома и Наполи, а се задава и срещата с Ювентус в Копа Италия - сезонът ще завърши трудно за този отбор.

Освен всичко за Лацио много играчи имат проблеми. С травми са Едерсон, Кана, Биглиа, Лулич, Де Врий, Каталди и Новарети, а с наказание Маурисио и Маркети.

Отсъстващите донякъде са виновни и за слабата форма на Лацио напоследък, затова и този отбор вече не е фаворит за втората позиция. Очаква се нов напрегнат мач.

Прогноза: Сампдория - Лацио 1:1

 

Торино - Киево
Стадион: "Олимпико", Торино
Дата: 17.05.2015г.
Час: 16:00
Съдия: Джанлука Роки

Торино взе само 1 точка в последните 3 кръга и това може да е знак, че тимът се изчерпа към края на кампанията след един добър сезон. Европейските мечти може би приключват, но все пак приключението през годината бе силно.

Киево се намира на поредица от 6 мача без загуба, което е най-дългият период на тима за сезона. Завършек в горната половина на таблицата е мечтата тук, но за това остават още 4 пункта до Милан. В този мач гостите могат да вземат точки за тази цел, след като Бово, Куалярела, Падели, Амаури и Перес ще отсъстват за домакините.

Мотивацията на Торо може би е достатъчна, за да бъдат покрити тези липси, но Киево ще се възползва и от умората в домакините.

Прогноза: Торино - Киево 1:1

 

Верона - Емполи
Стадион: "Марк'Антонио Бентегоди", Верона
Дата: 17.05.2015г.
Час: 16:00
Съдия: Федерико Ла Пена

Хелас Верона не успя да спечели дербито с Киево, което означава, че този отбор все още стои на една точка разстояние от градския съперник.

След като победи Наполи и Торино, впечатляващия поход на Емполи бе прекратен в загубата от Фиорентина.

С по 41 точки в актива си, тези два отбора определено ще търсят по-добро приключване на кампанията след като сигурността вече е подсигурена. И двата отбора ще потърсят победата и без напрежение върху себе си вероятно ще предложат зрелище.

Прогноза: Верона - Емполи 3:1

 

Аталанта - Дженоа
Стадион: "Атлети Адзури Д'Италия", Бергамо
Дата: 17.05.2015г.
Час: 16:00
Съдия: Андреа Джервасони

Аталанта се намира на най-дългата си поредица от мачове без загуба - 6 кръга. Победата в Палермо пък в последния кръг означаваше цели 8 точки над Каляри в класирането в Серия А.

Дженоа унижи Торино с 5:1 в последния кръг, а това бе ясно послание за намеренията на състава в състезанието за европейските места.

Аталанта постигна спасението и е на добра позиция в таблицата. Този отбор не иска да дава възможност да бъде прескочен от съперниците си на дъното, но това сега не изглежда възможно, поради което успокоението може да донесе и загуба на точки макар формата да е добра. 

Прогноза: Аталанта - Дженоа 1:2

 

Каляри - Палермо
Стадион: "Сант'Елия", Каляри
Дата: 17.05.2015г.
Час: 16:00
Съдия: Анджело Кервелера

Каляри взе точка от "Ювентус Стейдиъм", но победата на Аталанта над Палермо постави директния съперник далеч напред в Серия А по отношение на битката на дъното. Сега този отбор няма избор освен да победи на всяка цена в това домакинство.

Палермо показа, че е много доволен от позицията си в средата на таблицата, като дори не виждаме силни постройки за този отбор в последните срещи след постигането на целта от преди началото на кампанията. Отборът играе без напрежение и макар да загуби в последния кръг, чувството на разочарование липсва.

Без съмнение домакините ще дадат всичко от себе си до потвърждение на факта, че изпадат от елита на Италия. Все още шансовете, колкото и малки да са те, за затваряне на разстоянието до Аталанта, което е 8 точки, са налице и тимът не трябва да се отказва.

Прогноза: Каляри - Палермо 2:2

 

Рома - Удинезе
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 17.05.2015г.
Час: 21:45
Съдия: Лука Банти

Рома изглеждаше отново в добра форма след 2 поредни победи напоследък, но тимът се провали в опита да се откъсне от Лацио след загуба от Милан на "Сан Сиро". 

Удинезе бе победен от Сампдория в последния кръг, но това не може да се отчете като разочарование този сезон, след като е видно, че отборът се представи далеч под всички стандарти, които си постави. Сега гостите могат да се възползват от липсата на играча на сезона за Рома - Алесандро Флоренци, който е наказан.

Контузени за домакините пък са Кастан, Строотман, Майкон и Жервиньо. Само Ваге и Халберг са аут за гостите, и Удинезе може да заложи на силна постройка за разлика от своя домакин.

Рома обаче не може да си позволи да загуби точки. "Вълците" вероятно ще пресират от самото начало и ще се надяват да спечелят максимален брой точки преди дербито с Лацио.

Прогноза: Рома - Удинезе 2:1

 

Фиорентина - Парма
Стадион: "Артемио Франки", Флоренция
Дата: 18.05.2015г.
Час: 20:00
Съдия: Дино Томази

Винченцо Монтела критикува феновете на Фиорентина, че не подкрепят подобаващо техния отбор след като виолетовите бяха освиркани в загубата от Севиля преди дни в Лига Европа, след която тимът напусна състезанието след агрегат от 5:0 срещу испанците току преди финала. Този отбор се провали и срещу Юве към края на Копа Италия и изглежда няма нужното, за да успее на някой фронт.

Парма, която вече изпадна, няма победа от 26-ти април и се намира на последно място в таблицата. Този отбор обаче е мотивиран да завърши добре сезона и направи равен с Наполи в последния кръг, макар дори да не се плаща на играчите тук.

Домакините вероятно ще потърсят победата, от която имат нужда за покачване на морала в последно време. Подкрепата на феновете обаче ще окаже значението си в мача.

Прогноза: Фиорентина - Парма 1:0

 

Наполи - Чезена
Стадион: "Сан Паоло", Неапол
Дата: 18.05.2015г.
Час: 22:00
Съдия: Масимилиано Ирати

Наполи посреща Чезена в една жизненоважна среща за домакините по отношение на битката за местата, даващи право на участие в Шампионска лига. През януари в мача между тези отбори момчетата на Рафаел Бенитес победиха с 4:1 на гости, и сега вероятно се очаква нов добър резултат.

Чезена е способна да вкарва голове както се доказа този сезон. В последните 4 кръга този отбор винаги реализира, а Франко Бриенца и Грегоар Дефрел имат по 8 и 7 гола съответно в кампанията.

Това ще трябва да е предупреждение за Наполи, който допусна гол и бе изхвърлен от Лига Европа от сравнително беззъб опонент в лицето на Днепър. Домакините обаче разчитат на пълен състав освен дълготрайно отсъстващите за този сезон и Бенитес може да заложи на силна постройка.

Прогноза: Наполи - Чезена 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
242