Наполи в неизгодна позиция срещу Днепър


И. Ангелов

Наполи в неизгодна позиция срещу Днепър

Днепър - Наполи
Стадион: "Олимпийски", Киев
Дата: 14.05.2015г.
Час: 22:05
Съдия: Милорад Мажич (Сърбия)

Днепър е крачка пред своя опонент в този полуфинален сблъсък от второто по значение европейско състезание - Лига Европа. Този отбор успя да вкара гол на "Сан Паоло" и да си тръгне непобеден и така има възможност при нулево равенство да продължи към финал.

Наполи вероятно няма да търпи статуквото си, след като в първата среща смачка своя опонент, но така и не успя да реализира второ попадение и да вземе поне победа, каквато може да се каже, че бе заслужена. Шансовете на гостите и тук остават по-големи с оглед играта на двата отбора, но исторически нещата между тези отбори изглеждат на кантар - по победа, равен и загуба за всеки от отборите и по 6 вкарани голове помежду им.

По отношение на съставите, домакините нямат новоконтузени играчи и вероятно ще заложат на подобна постройка от последния сблъсък в Европа. В продължителното отсъствие на Роман Зозуля, Евген Селзньов ще се надява, че изравнителното попадение, което вкара след като се появи като резерва, ще му даде шанс сега да започне.

За гостите Иван Стринич остава аут след като вече игра в Европа с тима на домакините, преди да се премести в Наполи. Мичу, Де Гузман и Сунига остават аут, а с отсъствието на последния се очаква отново да играе Гулам. Игуаин, Маджо и Инсине получиха почивки през уикенда и сега ще са титуляри.

Рафаел Бенитес притежава голям опит в този турнир и макар да разочарова преди седмица, той със сигурност чувства, че може да си намери място отново във финалната среща на състезанието.

Прогноза: Днепър - Наполи 1:1

 

Последни 5 изиграни срещи:

Днепър:

29 април Днепър - Иличивец 1:0 (Висша лига)
29 април Днепър - Шахтьор Донецк 0:1 (Купа на Украйна)
03 май Черноморец Одеса - Днепър 0:3 (Висша лига)
07 май Наполи - Днепър 1:1 (Лига Европа)
10 май Днепър - Зоря Луганск 0:2 (Висша лига)

Наполи:

26 април Наполи - Сампдория 4:2 (Серия А)
30 април Емполи - Наполи 4:2 (Серия А)
03 май Наполи - Милан 3:0 (Серия А)
07 май Наполи - Днепър 1:1 (Лига Европа)
10 май Парма - Наполи 2:2 (Серия А)

Досегашни срещи:

Днепър - Наполи

3 срещи
1 победа за Днепър
1 равенство
1 победа за Наполи
Голова Разлика: 6:6

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
187