Анонс на 29-ти кръг от Серия А


И. Ангелов

Анонс на 29-ти кръг от Серия А

Рома - Наполи
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 04.04.2015г.
Час: 13:30
Съдия: Никола Рицоли

Рома най-накрая успя да прекрати поредицата от мачове без победа когато победи Чезена в последния кръг на Серия А, но сега се изправя срещу далеч по-силен опонент в лицето на Наполи.

Наполи взе само две точки в последните 4 кръга в лигата, като по този начин пропусна възможността да се възползва именно от слабата форма на опонента си и да го застигне в класирането, както направи Лацио. Сега този тим се намира на пета позиция зад Сампдория.

Откъм състави, Жервиньо има травма за домакините и е аут за 3 седмици ,което означава, че поне един от Хуан Итурбе и Виктор Ибарбо ще играе със сигурност. Франческо Тоти все още не е в игрова форма и може би ще пропусне, а се очаква Думбиа да е на върха на атаката. Балцарети, Кастан, Строотман, Майкон и Кейта продължават да лекуват контузии.

Рафаел Бенитес получи добри новини след почивката за национални срещи, като много от неговите проблемни играчи се възстановиха и сега само Мичу поради контузия и Инлер поради наказание пропускат. 

И двата отбора знаят, че Лацио ще има тежки мачове в края на кампанията. Освен това Рома може да изхвърли своя опонент от местата за Шампионска лига с победа. Загуба от друга страна ще позволи на Наполи отново да се намеси активно в битката. Очаква се агресивна обстановка от феновете на домакините след случилото се във финала на Копа Италия пред стадиона.

Прогноза: Рома - Наполи 1:1

 

Верона - Чезена
Стадион: "Марк'Антонио Бентегоди", Верона
Дата: 04.04.2015г.
Час: 16:00
Съдия: Даниеле Орсато

Верона прекрати силната си серия мачове със загуба от Лацио в един очаквано труден мач. Чезена също загуби точки срещу отбор от Рим, и така този отбор пропусна шанса да застигне Аталанта и да остави Каляри зад себе си.

Двата отбора имат своите проблеми с контузени играчи, а домакините не се намират в опасност да бъдат въвлечени отново в битката за оцеляване. Те ще искат по-скоро да стигнат до психологическата граница от 40 пункта за спасение, а това домакинство е добра възможност за приближаване на целта. Гостите трябва да победят задължително ако не искат да позволят на Аталанта да се отдалечи твърде много.

Прогноза: Верона - Чезена 2:0

 

Сасуоло - Киево
Стадион: "Кита дел Триколоре", Реджо Емилия
Дата: 04.04.2015г.
Час: 16:00
Съдия: Лука Пайрето

Сасуоло отново се върна към загубите, след като преди два кръга прекъсна 4 поредни поражения с победа над последния Парма. Емполи успя да победи Сасуоло в последния кръг и отново да хвърли състава в битката за оцеляване на дъното.

Киево се намира в добра форма и спечели 8 точки в последните 4 мача, но по-впечатляващи са последните 6 точки от последните два кръга. Единствено Роландо Маран има проблеми в този отбор и с нов пълен състав гостите имат шанс да продължат формата си. 

И двата отбора са на 11 точки от зоната за изпадане, но са в коренно различна форма. Сасуоло загуби инерцията от силния си период и започна да губи, докато Киево набра скорост след посредствените представяния по-рано.

Прогноза: Сасуоло - Киево 1:2

 

Каляри - Лацио
Стадион: "Сант'Елия", Каляри
Дата: 04.04.2015г.
Час: 16:00
Съдия: Джанлука Роки

Връщането на Жденек Земан начело в Каляри не донесе очакваните позитиви, а сега този тим среща Лацио, Дженоа и Наполи в поредни кръгове. Това е опасна рецепта за изпадане. 

Лацио със сигурност ще потърси възможността да се възползва от срещата между Рома и Наполи, както и от тази между Сампдория и Фиорентина, затова със сигурност ще даде всичко от себе си и не се очаква да загуби. Тимът преследва игра в Шампионска лига догодина.

Гостите нямат проблеми в състава освен липсата на контузените Джорджевич и Джентилети. Каляри използва атакуващ стил при Земан, така че Лацио ще има шансове да контраатакува своя опонент. Важно е гостите да изчакат момента си и да не подценят своя домакин.

Прогноза: Каляри - Лацио 1:3

 

Аталанта - Торино
Стадион: "Атлети Адзури д'Италия", Бергамо
Дата: 04.04.2015г.
Час: 16:00
Съдия: Марко Гуида

С трите си поредни равенства, Аталанта се отдаелчи на 5 пункта от Каляри и Чезена, което е разстояние, което би следвало да успокои играчите поне за момента. Торино спечели в Парма и така преглътна разочарованието в Европа, като води групата отбори в битка за шесто място. Торо ще търси възможността да се отдалечи от всеки от тези отбори, които имат по-трудни срещи този кръг.

Очаква се бавен мач, с внимание от двете страни против грешки. Аталанта може би ще разчита на запазването на резултата непроменен, защото загубата на точки няма да помогне на ситуацията в долната половина на таблицата. Торино може и да е доволен на позицията си сега на седмо място, но вероятно ще атакува за победата.

Прогноза: Аталанта - Торино 1:0

 

Дженоа - Удинезе
Стадион: "Луиджи Ферарис", Генуа
Дата: 04.04.2015г.
Час: 16:00
Съдия: Паоло Мацолени

Дженоа загуби 10 точки в последните 4 кръга и така изостана от темпото на Сампдория. До момента тимът показва добра кампания но изглежда няма да се бори за европейските позиции в Серия А. 

Удинезе подсили мястото си в средата на класирането с 5 точки в последните 3 мача, и сега сигурността е почти на 100% подсигурена. Тимът ще търси именно това възможно най-скоро, за да започне да планира следващия сезон.

И двата отбора тук не са под напрежение да печелят точки. Вероятно ще ни бъде предложен балансиран мач без излишни рискове за победата от двете страни. 

Прогноза: Дженоа - Удинезе 1:1

 

Фиорентина - Сампдория
Стадион: "Артемио Франки", Флоренция
Дата: 04.04.2015г.
Час: 19:30
Съдия: Лука Банти

Фиорентина се справя доста добре макар програмата в последните седмици да предложи много предизвикателства. Въпреки това се очаква този отбор да обърне повече внимание на купите отколкото на лигата.

Сампдория е само на 4 точки от местата, даващи право на участие в Шампионска лига, и победа тук всъщност може да означава влизане в тези места, тъй като Фиорентина е именно там само на 2 точки напред.

Домакините имат малко проблеми с липсата на контузените Роси и Лупатели и наказания Иличич. Муньос и Качаторе са контузените за гостите. 

Фиорентина се бори в три различни турнира и ще трябва да балансира някак. Очаква се Сампдория да даде всичко от себе си за победата, възползвайки се именно от това. Мечтите за европейските места са оправдани, но все пак домакинският фактор не бива да се пренебрегва.

Прогноза: Фиорентина - Сампдория 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
184