Анонс на 27-ми кръг от Серия А


И. Ангелов

Анонс на 27-ми кръг от Серия А

Каляри - Емполи
Дата: 14.04.2015 г.
Час: 21:45

От горните нива в ръководството на Каляри върнаха отново начело на тима Жденек Земан в опит ситуацията в клуба да се подобри. На всички е ясно обаче, че шансовете тимът да съхрани статута си в елита на Италия са минимални.

В момента Емполи се намира на поредица от 6 мача без загуба, което означава, че тимът е на 9 точки от опасната зона и ще пътува с надеждата да съхрани това постижение, като едновременно с това попречи на своя опонент да събере точки в помощ на опитите за излизане от долната тройка в таблицата.

Джанфранко Дзола бе уволнен след много кратък престой в тима на домакините, а сега новият наставник вероятно ще продължи със системата 4-3-2-1. Той не може да разчита на наказаните Авелар и Косу, и контузените Капуано, Донса и Екдал.

При гостите само Тиберио Гуаренте и Мирко Валдифиори липсват поради контузия и наказание съответно.

В такъв сблъсък за 6 точки на дъното Каляри няма избор освен да даде всичко за победата. Игра у дома и в отчаяна нужда от точки означава, че всичко различно от победа ще е провал. Емполи обаче изповядва футбол с много владение на топката и ще контролира мача.

Прогноза: Каляри - Емполи 0:1

 

Дженоа - Киево
Дата: 15.03.2015 г.
Час: 16:00

Дженоа взе 9 точки в последните 5 кръга и с мач по-малко от останалите тимът води групата на преследвачите на Фиорентина, която се намира на шестата позиция във временното класиране на Серия А.

Киево успя да вземе точки от Милан и Рома. Сега тимът ще опита да повтори постижението и на гости тук.

За домакините Тино Коста е аут. Джан Пиеро Гасперини използва постройка 3-4-3 в последната среща и сега ще решава дали да се върне към 4-3-3. Ако това се случи Куцка може да започне отново, но ако отбраната е от трима ще видим Бергдич в състава.

За гостите Федерико Матиело получи контузия, която го изкара от сезона срещу Рома. Той вероятно ще бъде заменен от Николас Фрай.

"Грифоните" ще трябва да се мотивират да затворят разстоянието до Сампдория и да продължат да се борят за Европа. Киево ще търси победа, с която да се отдалечи от дъното, но реалистично този тим трябва да се бори за точка тук.

Прогноза: Дженоа - Киево 2:1

 

Сасуоло - Парма 
Дата: 15.03.2015 г.
Час: 16:00

Сасуоло загуби всеки един от последните си 4 мача, а това въвлече състава в битката за оцеляване. Все пак между този отбор и трите на дъното все още има 4 други състава.

Парма получи финансова подкрепа и ще продължи сезонът си, като успя да вземе и точка от Аталанта в един скучен мач. Отборът може и да е обречен, но все пак няма да се предаде без битка. Играчите започнаха да напускат клуба и това никога не е позитивно, като последен Кристиан Родригес замина за Бразилия и Гремио. Джонатан Биабиани и Кристобал Жоркера остават с травми.

За домакините аут са Пеголо, Теранова, Антей и Канаваро.

Това е добра възможност за домакините да се върнат на пътя на победата след разочароващия период. Те обаче трябва да подходят предпазливо и да се поучат от показаното от Аталанта срещу същия опонент. Сасуоло няма напрежение върху себе си понастоящем и това може да се окаже ключово.

Прогноза: Сасуоло - Парма 2:0 

 

Аталанта - Удинезе
Дата: 15.03.2015 г.
Час: 16:00 

Аталанта прекрати поредицата си от 4 поредни загуби с равен с Парма, макар да се очакваше тимът да победи в този мач.

Удинезе успя да победи Торино с 3:2 след поредица слаби резултати, а в този мач тимът дори изоставаше в резултата преди да покаже характер и решителност. Андреа Страмачони има проблеми в отбраната си, където Маурисио Домици е контузен, а Томас Херто и Мола Ваге са поставени под въпрос с травми. 

Еди Рея използва 4-3-3 в новия си отбор, като Макси Моралес и Алехандро Гомес подкрепят основния нападател Пинила. Новият мениджър обаче няма да може да застане на тъча поради наказанието от последния си мач. Освен това той не може да разчита на контузените Естигарибиа, Раймонди, Биава и наказания Д'Алесандро.

Гостите са един от малкото отбори в лигата, за който може да се твърди, че е строго в средата на таблицата тази година. И над двата отбора няма напрежение за победата, но се очаква Аталанта да покаже желание за трите точки.

Прогноза: Аталанта - Удинезе 1:1

 

Верона - Наполи
Дата: 15.03.2015 г.
Час: 19:00

Верона се подобри напоследък с равенствата си срещу Рома и Милан и трите спечелени точки от Каляри в последните 3 кръга. Този отбор ще потърси продължаване на формата с поне точка от това домакинство.

Наполи допусна гол от Динамо Москва през седмицата, но победи с 3:1. В последните 2 кръга тимът пропусна да спечели 5 точки, като така пропусна и шанса да доближи Рома в класирането. Това може би насочва разсъжденията към това къде Бенитес е насочил усилията.

Гостите имат доста проблеми и в състава, след като Инсине, Мичу, Гаргано и Колибали са контузени, а Енрике е с наказание. Маноло Габиадини пропусна неочаквано срещата в Лига Европа заради мускулен проблем получен непосредствено преди мача, който може да го задържи извън мача и тук. Така Дрис Мертенс може отново да започне след доброто представяне срещу Динамо.

За домакините само Маркес и Йонита пропускат.

Наполи изглежда добре подготвен да спечели два трофея тази година, като се бори и за второто място в Италия. Лацио е опонентът в Копа Италия и преследва Бенитес в Серия А, така че тук трябва да видим отговор с добър резултат.

Прогноза: Верона - Наполи 1:2 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
146