Анонс на 17-ти кръг от Серия А


И. Ангелов

Анонс на 17-ти кръг от Серия А

Лацио - Сампдория
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 05.01.2015г.
Час: 21:45
Съдия: Джанпаоло Калварезе

Стефано Пиоли ще се надява на добър старт на 2015-та година преди този "тежък месец" по неговите думи, който започва с приемане на Сампдория. Миналата година Лацио завърши с равен 2:2 с Интер, сега идва Сампдория, следва пътуване до Рома, след това мач с Наполи, и накрая Милан.

Лацио започва от третата позиция трудната серия и ще се надява сега да вземе трите точки в опит да се приближи до Рома, която е на 9 пункта разстояние. Сампдория е на равно по точки с опонента си, обаче. Този тим загуби последните си два мача за 2014-та и също ще иска победата.

Синиша Михайлович не може да разчита на Лоренцо Де Силвестри, който има мускулна травма, докато нападателят Маноло Габиадини е наказан. Това са единствените проблеми за тимовете понастоящем.

Прогноза: Лацио - Сампдория 2:1

 

Удинезе - Рома
Стадион: "Фриули", Удине
Дата: 06.01.2015г.
Час: 13:30
Съдия: Марко Гуида

Във вторник Рома ще пътува до "Фриули" за да изиграе първия си мач за годината срещу Удинезе. В предишната среща между тези отбори миналата година Рома победи с 3:2 у дома, но тогава тимът разполагаше с по-силен състав, включително голмайсторът Франческо Тоти, който сега липсва. Капитанът носи контузия понастоящем.

Андреа Страмачони все още търси правилната тактическа постройка на своя тим, но ситуацията с контузиите не му помага, след като доста бранители липсват, а и в средата има дупки за запълване. Поради тази причина тимът има само 22 точки на деветата позиция. 

Рома вече работи добре под ръководството на Руди Гарсия, който пристигна миналата година и понастоящем тимът се намира на второ място, само на 3 точки зад лидера Ювентус и на цели 9 от преследвачите си. 

Джалоросите обаче имат проблеми. Тоти застава в лазарета до имена като Учан, Скорупски, Балцарети и Кастан.

Луис Муриел остава аут за домакините с травмата от приятелската среща с Ред Бул наскоро, докато бранителите Домици и Пирис се възстановяват също. Херто и Пинци са наказани. Освен това и в двата тима играчи напуснаха заради Купата на нациите - Баду, Жервиньо, Кейта ще представляват Гана, Кот Д'Ивоар и Мали.

Прогноза: Удинезе - Рома 1:2

 

Киево - Торино
Стадион: "Марк'Антонио Бентегоди", Верона
Дата: 06.01.2015г.
Час: 16:00
Съдия: Росарио Абисо

Киево успя да спечели дербито с Верона и да се отдалечи на 4 точки от опасната зона като резултат. Този тим посрещна без напрежение върху себе си коледните празници, но все пак остава сред фаворитите за изпадане в Серия А.

Торино няма загуба в последните 3 кръга, а победата над Дженоа в последния мач означава, че този отбор е на точка над опонента си в този случай.

Домакините няма да разчитат на наказан Рубен Бота и контузените Иван Радованович и Алесандро Гамберини. Очаква се Дарио Дайнели и Исак Кофи да намерат място в състава. Гостите нямат никакви проблеми, като единствено наказан е Емилиано Морети.

Понастоящем Аталанта води анти-рекорда за вкарани голове - само 11, но тези два тима имат по 12 попадения и делят второто място. Това са отбори, разчитащи на защитата си и статичните положения в предни позиции. Надали ще видим и рискове в опит за победата от двете страни.

Прогноза: Киево - Торино 0:0

 

Емполи - Верона
Стадион: "Карло Кастелани", Емполи
Дата: 06.01.2015г.
Час: 16:00
Съдия: Паоло Джакомели

След цели 6 мача без загуба Емполи се отдалечи от зоната за изпадане и понастоящем е с равни точки с Хелас Верона на 13-ата позиция. 

Верона загуби 4 от последните 5 кръга, включително важното за феновете дерби в края на годината. Оправдание ръководството може да потърси в многото липсващи - Мунир Обади, Боско Янкович, Артур Йонита, Янито Гомес и Рафаел Маркес. За този мач пък и Лука Тони е под въпрос след като формата му предстои да бъде проверена. Очаква се Нене да започне срещата, а пристигналият Леандро Греко от Дженоа вероятно ще е резерва.

Домакините няма да разчитат единствено на контузен Тиберио Гуаренте. Матиас Весино изтърпя наказанието си и ще започне в познатата постройка на халфовата линия на Емполи. 

Преди зимната пауза Емполи показа добра форма, но именно пропускът на мачове и игрова практика може да се окаже пагубен за инерцията на тима. Верона ще иска отново да стъпи на краката си.

Прогноза: Емполи - Верона 1:3

 

Дженоа - Аталанта
Стадион: "Луиджи Ферарис", Генуа
Дата: 06.01.2015г.
Час: 16:00
Съдия: Масимилиано Ирати

Ако бе спечелил дори точка в последните 2 кръга, Дженоа щеше да се изравни на третото място в Серия А с Наполи, Сампдория и Лацио, но това не се случи в края на 2014-та година.

Аталанта не успява да намери своя баланс и се опитва да вкара в действие старата си постройка на игра. Прогнозите в трансферния прозорец са за доста покупки, но междувременно този отбор трябва да се постарае да закрепи формата си.

Домакините няма да разчитат на Джовани Маркезе поне до месец март, след като той получи тежка контузия в коляното. Това ще ограничи доста опциите в отбраната на тима. Алесандро Матри се установи като основен нападател в тима и това ще продължи, а наказан за срещата е Диего Пероти.

Аталанта няма да разчита на заминалият за Африканската купа Букари Драме, но информациите са, че той нарочно остава, за да изиграе тази среща и след това да полети към Африка. Спекулациите по темата го свързват с наказание поради неговото закъснение, а иронично това може да го лиши от участие в турнира и той да продължи да играе за клуба си. Естигарибиа, Раймонди и Черубин са контузени за срещата.

Макар да загуби последните си срещи, Дженоа е фаворит и ще продължи да се бори за европейско място. Отборът предлага високо темпо на игра и ще подложи гостите на напрежение в стремежа бързо да бъде решен изходът.

Прогноза: Дженоа - Аталанта 2:0

 

Палермо - Каляри
Стадион: "Ренцо Барбера", Палермо
Дата: 06.01.2015г.
Час: 16:00
Съдия: Даниеле Довери

След трагичен старт на кампанията, Палермо премина през 8 кръга без загуба и сега се покачи до 10-та позиция в класирането. Точно тук са и целите на този отбор и за момента всички тук ще са доволни от постигнатото.

Каляри е в различно настроение, но лъч светлина е назначаването на Дзола начело. Бившият италиански национал вече подейства на самочувствието, но трябва да работи и по тактиката.

В състава на домакините единствено Фабио Дапрела няма да участва поради контузия. Зухаир Федал вероятно ще започне вместо Синиша Анджелкович в отбрана. В тима на гостите няма никакви проблеми. Земан бе уволнен от поста на треньор в края на 2014-та и Джанфранко Дзола пое щафетата. 

Проектът на Палермо вече е в изпълнение, докато Каляри ще се надява да играе добре в един кратък нов сезон. Гостите ще искат да започнат без загуба новата година, но домакинската публика ще настоява за победата.

Прогноза: Палермо - Каляри 2:1

 

Парма - Фиорентина
Стадион: "Енио Тардини", Парма
Дата: 06.01.2015г.
Час: 16:00
Съдия: Антонио Дамато

Парма е на дъното и на 9 точки от сигурността. Все повече се нагнетява усещането за нуждата от ново ръководство и престрояване за новия сезон. Играчите и помощния екип обаче имат още доста мачове да уважат преди края на кампанията - защо да не достигнат и до чудното спасение?

Фиорентина събра 11 точки в последните 5 мача, като се задържа в битката за Европа, и то дори с доста проблеми с липсващи играчи. Проблемите продължават с контузените Джузепе Роси, Федерико Бернардеши и Кристиано Лупатели. Борха Валеро пък е наказан, а под въпрос е Алберто Акуилани.

За домакините проблемите са дори повече. Джонатан Биабиани, Масимо Кода, Абделкадер Гезал, Кристобал Жоркера са контузените, а Фабиано Сантакросе и Даниеле Галопа са наказани. Ишак Белфодил и Африе Акуа пътуват за Африканската купа.

Домакините не са фаворити тук, както обикновено в този сезон. Почивката може и да е подействала на свежестта в тима и да се е натрупала енергия за нов старт, но това е малко вероятно. Фиорентина не бива да подценява съперника си и би трябвало да вземе победата.

Прогноза: Парма - Фиорентина 0:2

 

Чезена - Наполи
Стадион: "Дино Мануци", Чезена
Дата: 06.01.2015г.
Час: 19:00
Съдия: Давиде Маса

Вече идва средата на сезона в Серия А, а Чезена няма втора победа след онази в първия кръг от кампанията. Именно този отбор е втори фаворит за изпадане от елита след Парма. 

Наполи е наравно със Сампдория и Лацио на трето място, и след като спечели Суперкупата във вълнуващ мач с Ювентус, този тим освен приповдигнатото самочувствие ще се похвали и с ново попълнение в лицето на Маноло Габиадини.

Домакините имат проблеми в състава с липсата на контузените Рендзети, Марилунго и Табанели, и наказаният Дефрел. Наполи подписа и с Иван Стринич, чиято роля сега ще е да замести Гулам, който замина за Африка и Купата на нациите. Габиадини е наказан за мача, а Сунига, Инсине и Мичу лекуват травми.

Чезена със сигурност ще иска да задържи Наполи поне за една точка, но атакуващата сила на гостите е прекомерна. Може би по-добра стратегия би била да атакуваш такъв опонент първи, вместо да изчакваш всеки опит за офанзива в своята половина.

Прогноза: Чезена - Наполи 0:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
232