Анонс на 5-ти кръг от Серия А


И. Ангелов

Анонс на 5-ти кръг от Серия А

Рома - Верона
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 27.09.2014г.
Час: 19:00
Съдия: Кармине Русо

Както миналата година, Рома постигна перфектен старт на кампанията, като допусна само един гол. Този сезон ще се търси баланса между мачовете в Шампионска лига и Серия А, за да не се претърпи провал рано и в двата турнира. 

Верона започна добре сезона, възползвайки се от добрата си програма, за да спечели 8 точки в 4 кръга, а състава не е губил до момента. Целта на гости на Рома ще е 1 точка. 

Ашли Коул може да се завърне сред титулярите за домакините, след като получи почивка срещу Парма през седмицата. Адем Ляич може би ще получи такава в този мач. За гостите Емил Халфредсон е на линия, но може би няма да е във форма за игра. 

Отбраната на Рома започна солдно годината, така че Верона ще опита да се брани също толкова добре в този мач. Рома ще пресира от рано и ще търси да свърши работата си в първото полувреме.

Прогноза: Рома - Верона 2:0

 

Сасуоло - Наполи
Стадион: "Кита дел Триколоре", Реджо Емилия
Дата: 28.09.2014г.
Час: 13:30
Съдия: Себастиано Перуцо

Сасуоло вкара само един гол този сезон, а не успя да вкара на своите опоненти в последните 3 кръга, като предпочиташе да разчита на отбраната си за тези спечелени до момента 2 точки.

Наполи преживява труден период, но закономерен за Рафаел Бенитес, който започва да губи доверието на феновете в поредния си отбор, а започнаха да назряват проблеми и в съблекалнята. 

За домакините, Симоне Заза бе резерва в миналия кръг, защото току се завърна от контузия. Сега той може би ще започне на мястото си в атака. Пеголо и Манфредини са контузените, а Доменико Берарди продължава да търпи наказанието си.

За Наполи Гулам и Енрике може би ще бъдат заменени от Сунига и Маджо в отбраната. Игуаин игра само 20 минути през седмицата и тимът му вкара 3 гола без него, но не е много вероятно той 2 мача поред да бъде резерва. Само Джандоменико Место е контузен в тима, макар Джорджиньо да е под въпрос.

Бенитес трябва да подобри отбраната си. Същевременно едно силно представяне в атакуващ план може да върне малко от загубеното доверие. 

Прогноза: Сасуоло - Наполи 1:1

 

Киево - Емполи
Стадион: "Марк'Антонио Бентегоди", Верона
Дата: 28.09.2014г.
Час: 16:00
Съдия: Давиде Маса

Киево спечели три точки в първите четири кръга от кампанията. Това е добър рекорд ако се вземат предвид някои от опонентите до тук.

Емполи не се справя добре в Серия А. Формата обаче може би се подобрява, след като тимът регистрира равенство 2:2 през седмицата.

Еугенио Корини отново ще решава дали да играе с трима или четирима в отбраната си. Само Мариано Изко е контузен за домакините. За гостите наказан е Мирко Валдифиори.

Този мач вече изглежда като един от битката за оцеляване. И двата отбора няма да искат да правят рискове. Срещата ще започне в спокойно темпо и във втората част един от двата тима ще трябва да покаже желание за трите точки.

Прогноза: Киево - Емполи 1:0

 

Торино - Фиорентина
Стадион: "Олимпико", Торино
Дата: 28.09.2014г.
Час: 16:00
Съдия: Паоло Валери

Торино най-накрая успя да вкара и да спечели свой мач, след като в първите 3 кръга този тим не намери мрежата на опонентите си.

Фиорентина има подобни проблеми, защото вкара само едно попадение до момента в кампанията и изглежда липсва човек, който да поеме отговорността на върха на атаката.

Торино започна в схема 3-5-1-1 срещу Каляри, но този път Алесандро Гаци и Джузепе Вивес може да получат старт. Това означава, че Амаури и Куалярела могат да са двойката нападатели. Баша, Барето, Ночерино и Фернеруд остават контузени.

Ненад Томович бе един от най-добрите играчи в лигата през седмицата, но може да получи почивка заради Мика Ричардс за гостите. Борха Валеро вероятно ще е резерва, а Акуилани и Къртич се състезават за местата в средата до Писаро.

Статистиката не предполага този мач да има много голове. Това обаче не означава, че ще липсват възможности пред двете врати. Тези отбори са добри в изграждането на играта си, но по различни причини те не успяха да заменят ключовите играчи в атака и да задържат головете в играта си.

Прогноза: Торино - Фиорентина 1:0

 

Дженоа - Сампдория
Стадион: "Луиджи Ферарис", Генуа
Дата: 28.09.2014г.
Час: 21:45
Съдия: Антонио Дамато

Дженоа до момента се изправя само срещу отбори от горната половина на крайното класиране от последната кампания. Въпреки това този отбор успя да вземе точки от Фиорентина, Лацио и Верона.

Сампдория взе три точки повече от своя опонент, но това е най-тежкия съперник, който тимът среща от началото на новия сезон в елита на Италия.

За домакините Алесандро Матри вкара на два пъти срещу Хелас Верона и вероятно отново ще получи ролята на единствен нападател. Иаго Фалке и Максим Лестиен се борят с Диего Пероти и Юрай Куцка за местата зад Матри. И в двата състава в този мач няма контузени.

Лука Рицо или Марко Марчони ще загубят мястото си, макар и двамата да изиграха прекрасно срещата през седмицата. Синиша Михайлович се лиши от Габиадини и Едер в последния мач, но сега може би те ще са титуляри.

Сампдория няма загуба у дома, а Дженоа загуби първото си домакинство този сезон. "Грифоните" официално са домакините тук, но това е малък детайл в такова дерби. И двата тима не играят с напрежение толкова рано в кампанията, затова ни очаква типично италианско дерби.

Прогноза: Дженоа - Сампдория 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
247