Анонс на 27-ми кръг от Серия А


И. Ангелов

Анонс на 27-ми кръг от Серия А

Аталанта - Сампдория
Стадион: "Атлети Адзури д'Италия", Бергамо
Дата: 16.03.2014г.
Час: 13:30
Съдия: Анджело Кервелера

Аталанта е на поредица от 3 кръга без загуба и така се установи на 13 точки над опасната зона. Този отбор изглежда подсигури оставането си в елита на Италия.

Сампдория акумулира същия брой точки, колкото Аталанта, а тима се завърна до прекрасна победа срещу Ливорно от 2:0 до 4:2.

Тези два отбора се целеха в оставането си в Серия А и тази задача е почти математически изпълнена. Проблемите в съставите са малко, затова ни очаква един отворен мач с положения пред двете врати и красив футбол. 

Прогноза: Аталанта - Сампдория 2:2

 

Ливорно - Болоня
Стадион: "Армандо Пичи", Ливорно
Дата: 16.03.2014г.
Час: 16:00
Съдия: Мауро Бергонци

Ливорно се провали, след като водеше с 2:0 срещу Сампдория в последния кръг, за да загуби с 4:2. Останалите отбори около този в класирането успяха да вземат поне точка от мачовете си и това усложни ситуацията за домакините тук.

С две безголови равенства, Болоня успя да създаде някакво разстояние пред своя опонент в таблицата. С 2 точки пред своя опонент и опасната зона, сега е жизненоважно гостите да не губят, а победа в такова гостуване може да унищожи психиката на опонента.

Поради важността си, този мач ще е доста изнервен и ще липсва добър футбол. Само точките имат значение за домакините, които искат да запазят мястото си в елита. Гостите се целят в една от малкото си победи извън домашната сцена.

Прогноза: Ливорно - Болоня 1:0

 

Сасуоло - Катаня
Стадион: "Кита дел Триколоре", Реджо Емилия
Дата: 16.03.2014г.
Час: 16:00
Съдия: Паоло Валери

Сасуоло успя да вземе точка срещу Болоня в последния кръг, но след 8 кръга без победа и без голове в последните 2, този отбор тръгна надолу, а мениджърските промени допълнително разклатиха ситуацията.

Катания се провали в нов добър шанс да вземе точки у дома, когато завърши при равенс резултат с Каляри. Сега в пътуване към директен опонент срещата ще е с неясен изход, тъй като всеки отбор в лигата съзнава слабите страни на Катаня на гости.

Сасуоло има много проблеми с контузени, но да загуби тук би означавало предаване на всяка надежда за оцеляване. И двата отбора ще търсят победата, ще започнат предпазливо, но рисковете ще се повишават с всяка минута в срещата.

Прогноза: Сасуоло - Катания 1:0

 

Каляри - Лацио
Стадион: "Сант'Елия", Каляри
Дата: 16.03.2014г.
Час: 16:00
Съдия: Масимилиано Ирати

Ценната точка, спечелена в Катания сложи Каляри в поредица от 3 мача без загуба, 8 точки над опасната зона. Този отбор ще действа със самочувствие до края на кампанията в опит да подсигури оставането си.

Лацио неочаквано загуби точки у дома срещу Аталанта, като този мач можеше да помогне на тима да прескочи Верона в таблицата и да превземе седмото място.

Отборът на Еди Рея ще иска да се поправи след разочароващия резултат в миналия кръг, докато Каляри ще опита да контролира топката, както обикновено прави. Гостите ще трябва да избегнат оставянето на твърде много свободни пространства за опонента, защото това може да коства нови точки.

Прогноза: Каляри - Лацио 1:2

 

Фиорентина - Киево
Стадион: "Артемио Франки", Флоренция
Дата: 16.03.2014г.
Час: 21:45
Съдия: Давиде Маса

Фиорентина се върна с добър резултат от Ювентус в Лига Европа, където задачата е далеч от приключена, но Винченцо Монтела може да използва позитивния резултат срещу Киево тук. 

Киево спечели последните си два мача у дома, но взе само 2 точки в последните 6 гостувания. Тук целта вероятно ще е точка.

Монтела използва ротация в европейската си среща и вероятно ще заложи на най-добрата си постройка тук. След само 4 дни обаче този отбор има нов мач с Ювентус, така че рискът трябва да се прецени и може би е нужда някои ключови играчи да вземат почивка. Киево ще приеме играта на своя опонент и ще се надява да задържи резултата докато умората повлияе на домакините.

Прогноза: Фиорентина - Киево 2:0

 

Торино - Наполи
Стадион: "Олимпико", Торино
Дата: 17.03.2014г.
Час: 20:00
Съдия: Даниеле Довери

Торино загуби последните си три срещи и дори не успя да вкара гол, като така изглежда европейските места се изплъзват на клуба. Това обаче може да е позитивно, след като това напрежение ще се снеме от играчите.

Наполи е на поход от пет срещи без загуба, и така бе отворена дупка от 7 точки с Фиорентина в битката за трето място. Този тим иска да нагнети още напрежение над Рома и втората позиция в момента, след като вълците играят по-късно в кръга.

Домакините имат доста проблеми с наказанието на Жиле и Вивес, както и контузените Ларондо, Паскуале и Масиело, но те ще опитат да наложат атакуващия си стил. След лошата форма може да видим и някои нови лица в състава в опит за промяна. Наполи е в добра форма, но Хамшик изглежда не е на място след завръщането си от травма. 

Прогноза: Торино - Наполи 1:2

 

Рома - Удинезе
Стадион: "Фриули", Удине
Дата: 17.03.2014г.
Час: 22:00
Съдия: Паоло Талиавенто

Рома загуби 5 точки в последните си 2 мача, като така позволи на Ювентус на практика да спечели титлата. Джалоросите сега трябва да се притесняват за втората си позиция и Наполи, който не се предаде макар да имаше проблеми.

Удинезе победи Милан в последния кръг, като сега тима се намира на 8 точки от опасната зона. Гуидолин обаче се цели в спокойствието и психологическата граница от 40 пункта в таблицата.

Кевин Строотман е аут за сезона за Рома, а Даниеле Де Роси е наказан. Руди Гарсия ще трябва да мисли нетипична постройка. Тадей може да намери място в средата, където може да се върне и Флоренци, а Дестро да застане на върха.

Гостите нямат проблеми в състава, но те не показват добра форма, особено на гости този сезон. Те трябва да се възползват от големите отсъстващи за Рома или да понесат нова загуба. 

Прогноза: Рома - Удинезе 3:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
182