Анонс на 21-ви кръг от Серия А


И. Ангелов

Анонс на 21-ви кръг от Серия А

Наполи - Киево
Стадион: "Сан Паоло", Неапол
Дата: 25.01.2014г.
Час: 19:00
Съдия: Масимилиано Ирати

Наполи загуби твърде много точки напоследък, и моментът Бенитес да започне да се притеснява от Фиорентина изглежда наближава, вместо той да се опита да догони лидерите в Серия А. 

Корини пък изглежда намери формулата да върне сезона на Киево в релси. След лош старт на сезона понастоящем клуба се намира на 16-ата позиция. 

Дрис Мертенс и Хосе Калехон са във форма за домакините, и макар сега Марек Хамшик да е на линия, те не би трябвало да загубят местата си. Лоренцо Инсине вероятно може да загуби мястото си заради словака, а Сунига, Место, Рейна и Бехрами остават контузени. Федерико Фернандес е наказан.

Еугенио Корини няма никакви проблеми в своя състав и ще може да нареди своите в любимото 3-5-2. Технически предимството е за домакините, затова той ще опита да постави добро препятствие пред своята врата.

Наполи трябва да избегне грешките, които позволиха загуба на точки в Болоня. Бенитес със сигурност ще търси ранни голове в опит да избегне ново нагнетяване на напрежение.

Прогноза: Наполи - Киево 2:0

 

Верона - Рома
Стадион: "МаркАнтонио Бентегоди", Верона
Дата: 26.01.2014г.
Час: 13:30
Съдия: Паоло Мацолени

Графикът на Верона напоследък изобщо не е благосклонен, след като видяхме сблъсъци с Наполи, Милан и Рома. Целта от преди началото на сезона отдавна е постигната, така че този отбор ще може да играе без напрежение и да се опита да се наслади на футбола срещу един от най-добрите отбори в лигата.

Оптимизмът в Рома се приповдигна отново след победата в Копа Италия над Ювентус. Бианконерите играят в събота, и нов лош резултат за тях би бил още по-мотивиращо обстоятелство за Рома.

Андреа Мандорлини ще трябва да търси решение за напусналия в посока Наполи - Жоргиньо. Масимо Донати би трябвало да заеме мястото му в центъра за момента. 

Руди Гарсия вероятно ще заложи на Миралем Пянич от първата минута, след като той повлия толкова силно като резерва срещу Ювентус. Алесандро Флоренци и Адем Ляич ще се борят за място в атаката с Жервиньо и Тоти.

Хелас Верона ще трябва да се адаптира към играта без най-добрия си халф, което е чудесен факт в полза на Рома, който освен всичко е в добро настроение и трудно ще сбърка.

Прогноза: Верона - Рома 0:2

 

Торино - Аталанта
Стадион: "Олимпико", Торино
Дата: 26.01.2014г.
Час: 16:00
Съдия: Паоло Талиавенто

Торино е на комфортно разстояние от опасната зона и победата над Сасуоло дори приближи тима още повече до шестото място. 

Аталанта изглежда се справя с играта на опонентите си от дъното, а това пък е мач, който може да донесе нужно спокойствие в клуба. Макар и равен да устройва двата състава, битката ще е за победа и от двете страни.

Завръщането на Ел Кадури за домакините позволява на Джампиеро Вентура да се върне към схемата 3-4-1-2 с белгиеца в подкрепа на Церчи и Имобиле. За гостите Йохан Беналуан и Кристиан Раймонди са на линия, така че Стефано Колантуоно може да потърси баланс в състава си. 

Прогноза: Торино - Аталанта 1:0

 

Сампдория - Болоня
Стадион: "Луиджи Ферарис", Генуа
Дата: 26.01.2014г.
Час: 16:00
Съдия: Марко Гуида

Сампдория няма загуба у дома при Синиша Михайлович - 2 победи и 2 равни. В гостуванията обаче този тим срещна трудни опоненти. 

Болоня събра 2 точки в последните си 2 мача, но сега тима се изправя пред напускането на най-добрия си играч, и това ще отнеме не само от класата на състава, но и от настроението.

Реджини е наказан за домакините, така че Андреа Коста ще започне на левия бек. Ненад Крстисич и Роберто Сориано се завърнаха в състава, но се очаква да са резерви. 

За гостите Панагиотис Коне е наказан, и ще освободи място за Лазарос Кристодоулополос в центъра. Алесандро Диаманти преговаря с китайския Гуанджоу Евъргранде, така че мястото му в тима е под въпрос.

Освен ако домакините не допуснат много грешки, тук няма причина да видим изненадващ резултат. Сампдория заигра с нов стил много бързо след смяната на треньора. Целта е формата у дома да продъжли.

Прогноза: Сампдория - Болоня 2:1

 

 

Ливорно - Сасуоло
Стадион: "Армандо Пичи", Ливорно
Дата: 26.01.2014г.
Час: 16:00
Съдия: Доменико Чели

Ливорно смени треньора си два пъти в последните 2 седмици, и дори в момента изглежда, че се мисли за нещо радикално на този пост. 

Ентусиазмът на Сасуоло след фамозната победа над Милан изчезна бързо след като в миналия кръг тима срещна Торино. Сякаш видяхме два съвсем различни отбора в тези два кръга.

Атилио Пероти напусна Ливорно след само един мач, и със спекулациите, че Давиде Никола ще се върне тук, Доменико Ди Карло бе назначен, но все пак Ливорно се намира в много сложна ситуация. Новият треньор вероятно няма да промени типичната постройка от 3-5-2 за тима.

Сасуоло реализира сделка с Парма за размяната на Езекиел Шелото плюс Джонатан Росини за Алеандро Роси и Джанлука Сансоне. Роси вероятно ще позволи на Еузебио Ди Франческо да премине в 4-3-3 с умението на италианеца да играе в дясно на бека и по фланга.

В първата среща между тези отбори неопитността на Сасуоло коства победата. От тогава този тим се подобри, но сега пък гостува, а освен всичко с последните рокади в домакинския клуб нищо не е сигурно откъм игра и тактика. 

Прогноза: Ливорно - Сасуоло 1:1

 

Парма - Удинезе
Стадион: "Енио Тардини", Парма
Дата: 26.01.2014г.
Час: 16:00
Съдия: Себастиано Перуцо

С 3 поредни победи и 9 поредни мача без загуба, Парма е сред отборите в най-добра форма понастоящем. Рекордът от мачове без загуба е третият най-добър в Серия А.

Удинезе победи Милан в четвърт-финалите на Копа Италия, като победи втори отбор от Милано след Интер, а след такъв мач настроението може да помогне за връщане на формата и в лигата. 

Алесандро Лукарели е наказан за домакините, така че Фелипе ще заеме мястото му в отбрана. Валтер Гаргано ще заеме мястото си в центъра. Гостите нямат проблеми в състава, като единствено под въпрос е Емануел Баду, който изигра страхотен мач с Милан и се очаква да преодолее малка мускулна травма.

Франческо Гуидолин ще е в настроение след победата в Купата, която показа, че неговите момчета могат да играят мотивирано и концентрирано, макар и да допускат колосални грешки понякога. Ди Натале трябва да започне, след като редовно получава почивки в мачовете извън лигата, а неговото отсъствие сякаш мотивира останалите да свършат повече работа.

Прогноза: Парма - Удинезе 2:1

 

Фиорентина - Дженоа
Стадион: "Артемио Франки", Флоренция
Дата: 26.01.2014г.
Час: 21:45
Съдия: Дино Томази

С 4 поредни победи в лигата, в добавка към чудесна победа в Купата, Фиорентина доближава Наполи в челото на класирането и ще чака нова издънка на Рафаел Бенитес. 

Джан Пиеро Гасперини пък отмъсти на Интер у дома в предишния кръг, като така с Дженоа постигна серия от 7 домакинства без загуба, макар в гостуванията тимът да страда.

Фиорентина има доста проблеми с контузени. Егази, Гомес, Роси, Томович и Родригес(наказан) са аут, а Винченсо Монтела няма други опции в отбраната си. Иличич пък получи травма в мача за Копа Италия и е поставен под въпрос.

Себастиан Де Майо игра добре срещу Интер, но вероятно ще отстъпи място на завърналия се Даниеле Портанова в отбрана. Франческо Матузалем се връща след наказание и ще поведе отново своите от полузащита.

Дженоа не е в опасност от изпадане в момента, така че ще играе без напрежение тук. Психологическият момент при домакините също е на висота, така че те ще опитат да експлоатират всяко слабо място на своя опонент.

Прогноза: Фиорентина - Дженоа 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
160