Анонс на 19-ти кръг от Серия А


И. Ангелов

Анонс на 19-ти кръг от Серия А

Ливорно - Парма
Стадион: "Армандо Пичи", Ливорно
Дата: 11.01.2014г.
Час: 19:00
Съдия: Масимилиано Ирати

Ливорно вече няма победа от 7 кръга, период от време, в който този тим взе само точка. Привържениците на клуба вече губят търпение към собствениците, които вече със сигурност търсят решение на треньорския пост.

В коренно противоположна форма, Парма няма загуба в последните 7 кръга, като този позитивен период за клуба се отрази и в задържане на клуба в горната половина на таблицата. Опонент близо до дъното е точно това, от което сега се нуждае тима за още малко увереност преди тежките срещи.

За домакините Паскуале Шиатарела е наказан, като може да се окаже, че и вече е изиграл последната си среща за Ливорно. Той получи оферта от Специа, която ще обмисли. 

Роберто Донадони посреща обратно в тима титулярния си ляв бек Масимо Гоби, но пък сега десния - Матиа Касани, е наказан. Така и след трансфера на Йохан Беналуан в Аталанта, този отбор ще има проблеми с позицията, но Алеандро Роси ще заеме място в отбраната междувременно.

Въпреки комфортнтата си позииця, Парма не трябва да подава ръка за помощ в този момент на Ливорно, след като Милан и Лацио ламтят за горните места в таблицата, а и Удинезе ще намери формата си евентуално. 

Прогноза: Ливорно - Парма 0:2

 

Болоня - Лацио
Стадион: "Ренато Дал'Ара", Болоня
Дата: 11.01.2014г.
Час: 21:45
Съдия: Доменико Чели

След като прекрати поредицата лоши резултати с победа над Дженоа преди 2 кръга, Болоня понесе погром от Катания, като този резултат даде на директния опонент на дъното нови сили в битката за оцеляване. Като резултат и Стефано Пиоли бе уволнен.

Лацио изглежда добре под ръководството на Рея и взе трите точки от домакинството срещу Интер. Пътят към горната част на класирането обаче ще е много труден.

Новият наставник на Болоня Давиде Балардини идва в проблемно време. Андреа Мантовани и Франческо Дела Рока са наказани за домакините, като Фредерик Соренсен е все още контузен. Така вероятно ще видим постройка от трима бранители в дебюта на новия треньор.

Вратарят Федерико Маркети ще пропусне с травма срещата за Лацио, като Етрит Бериша ще заме мястото му. Антонио Кандрева и Кейта ще играят по двата фланга в подкрепа на единствения нападател Мирослав Клозе.

И двата клуба смениха мениджърите си в последно време. И докато за Лацио това изглежда е точно нужната промяна, то за Болоня вероятно ще трябва още нещо, за да запази този отбор елитния статут. Тимът домакинства в два поредни кръга - сега на Лацио и след това Наполи, но и 2 точки от тези отбори ще са голям успех.

Прогноза: Болоня - Лацио 0:2

 

Торино - Фиорентина
Стадион: "Олимпико", Торино
Дата: 12.01.2014г.
Час: 13:30
Съдия: Паоло Валери

Изглежда силната форма на Торино започва да спада. В последния кръг след като поведе рано Торо загуби от Парма, но все още позицията в таблицата е добра, за да се отправи предизвикателство към европейските места. 

Фиорентина има само победи в последните 3 кръга, като след последния тима задмина Интер и поглежда към Рома. Загубата на Джузепе Роси обаче е голям удар. Сега освен, че трябва да се намери и ново оръжие в атака, този отбор ще трябва да се справи и с психологическия удар.

Жиле и Вивес са наказани за домакините, като и Имобиле все още е контузен. Така вероятно Пабло Барето ще получи шанс в атака, а и с наличието на Ел Кадури Вентура отново може да заложи на схема 3-4-1-2.

Джузепе Роси се контузи срещу Ливорно и ще пропусне поне 2 месеца игра за Фиорентина. С контузията и на Марио Гомес Винченцо Монтела трябва да импровизира в атака. Иличич и Йоакин вероятно ще започнат напред, но и Райдер Матос е опция.

Торино може да се надява на добър резултат в този момент, макар и за домакините да липсват ключови имена. С липсата на нападатели гостите вероятно ще търсят да задържат топката още повече от обикновено, за да не допускат голове, така че Торо ще трябва да използва скоростта си.

Прогноза: Торино - Фиорентина 1:1

 

Аталанта - Катаня
Стадион: "Атлети Адзури Д'Италия", Бергамо
Дата: 12.01.2014г.
Час: 16:00
Съдия: Давиде Маса

Аталанта не спечели нито един от последните си 6 мача, като в последния загуби с 3:0 на "Сан Сиро". Въпреки резултата там Аталанта се представи добре, но класата в атаката на Милан в крайна сметка взе своето.

Катания се посъживи откакто Лоди се завърна. След победата над директен опонент като Болоня самочувствието е високо и сега целта е вземане на първата точка за кампанията на гости. 

Кристиан Раймонди е наказан за домакините, така че Стефано Колантуоно може да се възползва от Франко Бриенца в атака. Лучини и Стендардо ще са в центъра на отбрана, което ще позволи на Милячо да се върне в центъра на терена.

Аталанта не трябва да си позволява нищо освен победа срещу най-лошия гост в лигата. Стилът на Катания е да изчаква своите опоненти в отбрана и да използва контрата, освен ако не успее да си издества добри статични положения в атака, затова домакините трябва и да внимават в предни позиции.

Прогноза: Аталанта - Катания 2:0

 

Верона - Наполи
Стадион: "Марк'Антонио Бентегоди", Верона
Дата: 12.01.2014г.
Час: 16:00
Съдия: Даниеле Довери

Верона няма загуба в 4 кръга и е на 5-ата позиция в Серия А. Един добър резултат и срещу Наполи ще означава добра позиция в битката за местата, даващи право на участие в европейските турнири.

Наполи застига Рома и в лигата започва да се оформя здрава битка за второто място, докато междувремнно Ювентус се отдалечава с първата позиция. От всички топ-отбори този кръг Наполи има най-тежка задача и тук е момента да се покаже желание за успех.

След двата си гола в миналия кръг Лука Тони може отново да поведе атаката за Верона. Даниеле Кача обаче е готов да заеме мястото му, ако той получи почивка в този момент. Това е един отбор в пълно здраве и резултатите от това си личат.

Наполи има някои проблеми. Сунига, Место, Рейна, Бехрами и Канаваро са аут, но Марек Хамшик може отново да се появи в игра.

Хелас загуби само веднъж у дома този сезон, така че Рафа Бенитес ще трябва да се постарае, ако иска успех. Верона използва контрата много умело и снажните нападатели на тима действат в прекрасен синхрон. Гостите превъзхождат на хартия своя опонент, но могат ли да постигнат това, което никой не направи в първата половина на сезона?

Прогноза: Верона - Наполи 1:1

 

Рома - Дженоа
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 12.01.2014г.
Час: 16:00
Съдия: Джанпаоло Калварезе

Бяха нужни 18 кръга, но походът на Рома без загуба приключи. Надали може да е успокоение, че това стана срещу най-силния в лигата - Ювентус, но след загубата с 3:0 разликата с върха стана 8 точки. 

Дженоа се върна на пътя на победата след като в 5-те кръга преди последния събра само 3 точки. Победата над Сасуоло обаче е бледо подобие на това гостуване в столицата, където "грифоните" биха били предоволни и на точка.

Радя Наинголан се присъедини към домакините само преди дни, но дебютира в Копа Италия, и след като Даниеле Де Роси е наказан, вероятно пак ще започне титуляр. Адем Ляич и Леандро Кастан също са наказани, така че Николас Бурдисо и Алесандро Флоренци също ще започнат.

За гостите Алберто Джилардино е наказан и отново Емануеле Калаио ще е в атака. Гасперини използва 4 човека в отбрана миналата седмица, и все още не е ясно дали отново ще се върне към тройка в защитата. Марио Сантана, Алесандро Гамберини и Юрай Куцка са контузени тук.

Рома трябва да продължи сезона си и да гледа към целта си от преди началото на сезона - Шампионска лига. Освен това психологическия срив от загубата миналия кръг трябва да бъде преодолян бързо, като победата в Копа Италия бе само първа крачка в тази посока. 

Прогноза: Рома - Дженоа 3:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
142