Анонс на 17-ти кръг от Серия А


И. Ангелов

Анонс на 17-ти кръг от Серия А

Ливорно - Удинезе
Стадион: "Армандо Пичи", Ливорно
Дата: 21.12.2013г.
Час: 19:00
Съдия: Даниеле Довери

След като взе само точка от последните си 5 мача в лигата, Ливорно се спусна до зоната за изпадане, само на 3 точки от дъното, но и на 1 от сигурността. 

Удинезе пропусна добра възможност да се завърне на пътя на победата след трудните гостувания на Ювентус и Наполи, но загуби у дома от Торино. Загуба на точки и тук ще означава намеса в битката за оцеляване, от която наставникът Гуидолин се страхува от години, макар да успяваше да класира тима в горната половина.

Алфонсо Де Луча и Алфрен Дънкън са наказани за домакините, така че Марко Биаджанти ще започне в средата на терена между капитанът Андреа Лучи и Леандро Греко. За гостите Луис Муриел се завърна от травма, но той работи, за да се появи след зимната пауза. Освен този проблем всички са на линия за гостите, които ще търсят задължителен успех.

Ливорно няма вкаран гол в последните си 4 загуби, така че стратегията на този отбор ще е да руши играта на противника. И двата тима имат нужда от точки и няма да рискуват излишно, така че ще видим игра на търпение, с малко голови ситуации. Победителят ще се реши от грешки в дефанзивния вал на двата състава.

Прогноза: Ливорно - Удинезе 0:1

 

Каляри - Наполи
Стадион: "Сант'Елия", Каляри
Дата: 21.12.2013г.
Час: 21:45
Съдия: Паоло Валери

Каляри няма загуба в послендите 5 кръга, а това е потвърждение на завишената форма понастоящем. Целта в този мач ще е точката, за да бъде задържан този поход без загуба.

Наполи реагира на елиминирането си от Шампионска лига с победа над Интер с 4:2 в един изключителен мач. Отново обаче се видяха проблемите в отбрана - този отбор е допуснал 11 гола в последните 5 мача.

Лука Розетини е наказан за домакините, което означава, че Дарио Дел Фабро и Маркос Оиконому ще се състезават за мястото му. Радя Наинголан е обект на спекулация, която го свързва с няколко клуба, но за сега той остава тук и ще носи надеждите на феновете за попадения.

Марек Хамшик вече се отказа от идеята да се появи в игра преди новата година, така че Горан Пандев и Дриес Мертенс ще застанат зад Гонзало Игуаин. Рафаел Бенитес пък предпочита да залага на Фернандеш в отбрана вместо Бритос, докато Хуан Сунига и Джандоменико Место остават аут.

Гостите ще пътуват за успеха, защото знаят, че загуба на точки ще намали драстично шансовете за титлата. Каляри не е много далеч от опасната зона, но все пак този тим направи добра първа половина от сезона. 

Прогноза: Каляри - Наполи 2:2

 

Болоня - Дженоа
Стадион: "Ренато Дал'Ара", Болоня
Дата: 22.12.2013г.
Час: 13:30
Съдия: Давиде Маса

Болоня не успя да спечели нито един от последните си 6 мача, като събра 3 точки в този период. Очаква се смяна в мениджърския пост още преди нова година, а вече се говори и за трансферния пазар.

Дженоа не спечели мач в последните си 4 опита, но поне 3 от тях бяха равенства, като така този тим се задържа в горната половина на таблицата. Този отбор играе без напрежение, но няма да иска да загуби точки срещу един от директните си опоненти.

Точката ще е добър резултат за отбора на Гасперини по две причини - продължаване на притока на точки и допринасяне за задълбочаването на кризата в Болоня. Победата е повече от задължителна за домакините, но от последните мачове виждаме, че този отбор играе много слабо. Те трябва драстично да подобрят основни компоненти в играта си и да работят здраво по време на зимната пауза.

Прогноза: Болоня - Дженоа 0:1

 

Верона - Лацио
Стадион: "Марк'Антонио Бентегоди", Верона
Дата: 22.12.2013г.
Час: 16:00
Съдия: Джанпаоло Калварезе

Верона изглежда превъзмогна лошата си форма след похода от 3 поредни загуби с победата у дома в предпоследния кръг и следващия равен на гости в Катания. Този отбор все още е на второ място по спечелени точки у дома, само Ювентус е пред Хелас.

Лацио ще благодари на Мирослав Клозе за трите точки, взети от Ливорно, с която победа и тук бе сложен край на лоша серия. Този отбор трябва да подобри представянията си като гост, защото в 8-те мача на гости бяха взети само 4 точки.

Само Вангелис Морас не е на линия за домакините, така че се очаква или Доменико Майета, или Алехандро Гозалес да заемат позицията му. За гостите Мирослав Клозе отново ще води атаката след двата си гола в последния кръг. Стефано Маури и Ернанес са наказани за гостите. 

Хелас и Лацио са разделени от 6 точки в таблицата, но любопитното е, че и двата отбора се намират на коренно различна от очакваната позиция в началото на сезона. По тази причина Лацио се нуждае от точки повече от своя опонент, който посреща своя гост без никакво напрежение.

Прогноза: Верона - Лацио 1:0

 

Рома - Катаня
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 22.12.2013г.
Час: 16:00
Съдия: Андреа Джервасони

С 5 равенства в последните 6 кръга, Рома пропусна възможността да задържи добрата си позиция пред Ювентус и понастоящем изостава от Юве с 5 точки. Бианконерите изглежда нямат намерение да спират с прекрасната си игра, така че Рома трябва да подобрява играта си преди мачът между тези два гранда през януари.

Катания взе само точка от последните си 4 мача, и тя бе взета у дома. Изглежда този отбор няма намерение да започне да печели на гости и ще станем свидетели на поредния протоколен мач в Серия А. 

Кевин Строотман и Даниеле Де Роси са наказани за Рома, което означава, че Руди Гарсия ще промени халфовата си линия. Франческо Тоти може да започне в атака отново, след като се появи от пейката срещу Милан

Проблем за гостите е отсъствието на наказаният Николас Споли в отбрана. Очаква се и Панагиотис Тачсидис да пропусне срещата, така че двамата вероятно ще бъдат заменени от Норбърт Гьомбер и Тиберио Гуаренте съответно.

Въпреки проблемите в състава и донякъде разочароващите резултати напоследък, Рома вече изглежда по-силна и в много по-добра форма. Настроението се покачва постепенно и резултатна победа срещу лесен опонент ще помогне много на кампанията на "вълците".

Прогноза: Рома - Катания 3:0

 

Сампдория - Парма
Стадион: "Луиджи Ферарис", Генуа
Дата: 22.12.2013г.
Час: 16:00
Съдия: Марко Ди Бело

Началото за Михайлович бе трудно начело на Сампдория, след като той загуби първите си два мача. След това обаче той спечели два поред, включително минимална победа на гости на Киево.

Парма загуби точки напоследък, но пък няма загуба в последните 5 мача, в които направи 4 равенства. Това е отбор, който ще иска да задържи тази статистика. 

Синиша Михайлович не може да разчита на най-големите си таланти в атака, след като Едер и Маноло Габиадини са наказани. Лоренцо Де Силвестри също има проблеми, така че Матиас Родригес ще заеме мястото му. 

Антонио Миранте не тренира с остатъка от отбора на Парма заради грип, но може да е на линия до тази неделна среща. Антонио Касано е наказан, така че Амаури ще играе в атака, с Никола Сансоне на фланга. 

Без Касано, Донадони вероятно ще подходи по-балансирано към срещата, за да уравновеси липсата на своя талисман. Сампдория също загуби най-острите си играчи, така че тук решаващата битка ще е в центъра на терена. 

Прогноза: Самдпория - Парма 1:1

 

Сасуоло - Фиорентина
Стадион: "Кита дел Триколоре", Сасуоло
Дата: 22.12.2013г.
Час: 16:00
Съдия: Марко Гуида

Сасуоло започна много трудно престоя си в елитната Серия А, но постепенно този отбор намери решение на повечето си проблеми и започна да трупа точки. В последните 3 кръга обаче отново виждаме лоша форма и загуба на позиции в класирането.

Фиорентина се представя много добре в домакинствата си, но в последните две гостувания този отбор загуби от Ювентус и Рома. Сега налице е едно по-леко предизвикателство, и с една победа на гости тук тимът ще подпомогне шансовете си за местата, даващи право на участие в Шампионска лига.

Наставникъг Ди Франческо е наясно, че временните решения на проблемите от началото на кампанията няма да задържат тима цял сезон, така че ще трябва да покаже нови идеи в своя състав. Междувременно Фиорентина заработи добре, особено като се имат предвид многото липсващи за състава. Без Куардадо в тима сега повече се залага на Роси.

Прогноза: Сасуоло - Фиорентина 0:1

 

Торино - Киево
Стадион: "Олимпико", Торино
Дата: 22.12.2013г.
Час: 16:00
Съдия: Андреа Де Марко

През последните седмици Торино започна да показва резултати от добрата си работа в последно време. Новият стил на Вентура се превърна в точки и отборът се намира на 7-ата позиция в класирането.

В последния кръг Сампдория прекъсна похода на Корини от 3 победи откакто той бе назначен начело на Киево. Сега този отбор ще се върне към реалността, която показва, че опасната зона е само на 2 пункта макар последните добри резултати.

Тези два отбора играят атакуващ футбол, но отсъствието на Ел Кадури ще означава, че Вентура ще заложи на балансирана постройка. Торо няма да прибързва с атаките си и ще изчака шанса за контра. 

Прогноза: Торино - Киево 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
163