Анонс на 15-ти кръг от Серия А


И. Ангелов

Анонс на 15-ти кръг от Серия А

Наполи - Удинезе
Стадион: "Сан Паоло", Неапол
Дата: 07.12.2013г.
Час: 21:45
Съдия: Андреа Джервасони

След две последователни загуби, Наполи успя да се върне на пътя на победата срещу Лацио в Рим. Рафаел Бенитес със сигурност гледа и към идната среща с Арсенал при подготовката си за този мач, но той не трябва да подценява Удинезе и да рискува загуба, както когато Парма победи тук като гост.

След победата над Сасуоло, Удинезе се върна към лошата си форма на гости, губейки без да вкара гол от Ювентус и Катания. Донякъде успокоителни новини са нормализирането на ситуацията с контузените, като само Муриел остава извън терена. В негово отсъствие Перейра и Фернандес ще подкрепят Ди Натале в атака.

За домакините Марек Хамшик се възстановява от контузия и целта му е да играе срещу Арсенал. Пабло Армеро може да получи почивка преди Шампионска лига, като ще бъде заменен от Антъни Ревелиер, който няма право да участва в Европа. 

Наполи е явен фаворит в тази среща, но с наближаването на Шампионска лига през седмицата, ще трябва да се търси ранният гол, който да лиши тима от напрежение и максимално усилие, което да източи енергия преди голямата среща.

Прогноза: Наполи - Удинезе 2:0

 

Рома - Фиорентина
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 08.12.2013г.
Час: 13:30
Съдия: Даниеле Орсато

Рома завърши при равен резултат в последните 4 кръга в Серия А. три пъти 1:1 и един безголов резултат, и всички те дойдоха срещу отбори от средата и долната половина на таблицата. Джалоросите имат нужда от нещо, което да ги върне на пътя на победата, и това домакинство е подходящ случай.

Фиорентина победи в един невероятен мач у дома с Хелас Верона в последния кръг, но в този мач показа освен страхотния си потенциал и големите си слабости. Застигането на Интер и Рома обаче работи за самочувствието в състава.

Въпреки ентусиазма и атрактивния стил, който показва, Фиорентина вероятно няма да има сили да се премери с Рома, макар все още без Тоти и Балцарети. Без легендата си Рома не показва изумителния футбол от началото на сезона, но в този отворен мач освен голове ще има място за изява и на Ляич и Жервиньо.

Прогноза: Рома - Фиорентина 2:1

 

Каляри - Дженоа
Стадион: "Сант'Елия", Каляри
Дата: 08.12.2013г.
Час: 16:00
Съдия: Паоло Джакомели

Каляри преодоля лошата си форма, в която загуби 3 кръга поред, но все още опасната зона е близо и тук има голяма нужда да се акумулират точки. Мотивацията за успеха ще е още по-голяма, защото Дженоа е сред директните опоненти за оставане в елита.

Дженоа няма загуба у дома при Гасперини, който взе 10 точки с първите си 4 мача с новия отбор. С 4 победи, 3 равни и само 1 загуба, треньорът успява да задържи тима си в горната половина на таблицата и поне засега далеч от опасност.

С оглед класирането Гасперини има право да се отпусне малко, докато Лопес е под напрежение за 3-те точки. Каляри трябва да покаже инициативата, но прагматичният наставник няма да позволи да развали баланса си и да допусне лесен гол. 

Прогноза: Каляри - Дженоа 1:0

 

Верона - Аталанта
Стадион: "Марк'Антонио Бентегоди", Верона
Дата: 08.12.2013г.
Час: 16:00
Съдия: Андреа Де Марко

Хелас се намира на поредица от 4-мача само загуби във всички турнири, и това стана причина настроението да спадне в състава след изключителния старт на кампанията. 

Аталанта се представя солидно у дома, но трябва да подобри драстично формата си на гости, след като понастоящем този отбор събра само 3 точки от 7 мача като гост. Само Катания има по-лош рекорд от този.

Аталанта обаче трябва да се справя с много отсъстващи играчи - Марио Йепес, Кристиан Раймонди, Кристиано Дел Гросо, Джампаоло Белини, Гилермо Стендардо са контузени. Лука Сигарини е наказан за срещата, а под въпрос са поставени Луиджи Джорджи и Константин Ника.

За домакините само Качаторе и Янкович са наказани и този отбор изглежда добре. Въпреки че изпусна да спечели 9 точки в последните 3 мача в лигата, Хелас все още е в горната половина и ще се възползва от домакинствата си до края на сезона. 

Прогноза Верона - Аталанта 1:1

 

Сампдория - Катаня
Стадион: "Луиджи Ферарис", Генуа
Дата: 08.12.2013г.
Час: 16:00
Съдия: Доменико Чели

Откакто Михайлович пристигна в Сампдория, този отбор постигна 2 равенства и спечели първия си мач в Копа Италия за сезона. Сега тимът има нужда от точки, за да се покачи над опасната зона, а домакинството на единствения отбор, който се намира под теб е добра възможност за това.

Катания няма нито една спечелена точка на гости след 7 опита този сезон. Това е най-добрата възможност за взимане на точки, след като последния и предпоследния в Серия А се изправят един срещу друг.

Сампдория запази атакуващия си стил, опитвайки винаги да задържа топката и да използва широчината на терена, докато Катания използва контрата в своите мачове. Гостите трябва да задържат Сампдория далеч от наказателното си поле, но ако домакините вкарат ранен гол, те вероятно ще успеят да съхранят успеха до края.

Прогноза: Сампдория - Катания 1:0

 

Сасуоло - Киево
Стадион: "Кита дел Триколоре", Сасуоло
Дата: 08.12.2013г.
Час: 16:00
Съдия: Давиде Маса

Сасуоло няма загуба в последните си 4 мача, а този тим доказа, че може да печели и на гости с добрата си форма напоследък. Загуба тук от Киево обаче би означавало завръщане на Сасуоло в опасната зона на таблицата, а Ди Франческо се зарече, че не може да позволи това.

С 2 победи и равен Еугенио Корини започна добре втория си период начело на Киево и засега той е спокоен, макар 16-ата позиция да не е особено голям повод за радост.

Понастоящем и двата отбора са в прекрасна форма, играят офанзивен футбол без значение кой опонент е срещу тях. Този мач вероятно ще предложи повече интензивни моменти от всички останали по това време в Серия А, а и двата наставника се целят в победата, защото това са отбори, целещи се в оставането в елита.

Прогноза: Сасуоло - Киево 2:2

 

Торино - Лацио
Стадион: "Олимпико", Торино
Дата: 08.12.2013г.
Час: 16:00
Съдия: Паоло Талиавенто

След победата над Катания и равния в Дженоа, Торино отново изглежда намери постоянство, но дали ще успее да задържи добрата си форма срещу по-сериозен опонент като Лацио? Това може би е перфектен момент за това, защото Торо домакинства, а Лацио няма победа в последните си 5 мача, което постави и Петкович на клатещ се стол. Все повече започва да се спекулира с неговото бъдеще.

Данило Д'Амброзио отново е на линия за Торо след наказанието в последния кръг, така че Джовани Паскуале ще седне отново на пейката. Омар Ел Кадури се превърна в ключов играч за домакините, и наставникът Джампиеро Вентура нагори схемата на игра съобразно неговите предпочитания.

Владимир Петкович най-накрая разполага с по-голямата част от играчите си. Единствен липсващ, освен наказания Стефано Маури, е бранителя Стефан Раду, който ще бъде заменен от Абдулай Конко.

Гостите непредксазуеми напоследък, след като въпреки многото си проблеми с контузени се представиха добре, а сега, когато тима се възстановява, формата е недостатъчно добра. Торо е далеч от опасността, но целта е поне 40 точки този сезон. С победа домакините ще преполовят задачата си.

Прогноза: Торино - Лацио 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
172