Анонс на 1-ви кръг от Серия А


И. Ангелов

Анонс на 1-ви кръг от Серия А

Каляри - Аталанта
Стадион: "Нерео Роко", Триест
Дата: 25.08.2013г.
Час: 21:45
Съдия: Масимилиано Ирати

След цял сезон без решение на въпроса със стадиона, Каляри продължава да гадае къде ще играе своите мачове. Две опции са възможни: стария Сант'Елия и Ис Аренас - стадионът от миналата кампания.

Аталанта потвърди, че старши-треньор сега е Колантуоно, а сега ще видим как се справя тимът с транзита към новата схема 4-3-3, която ще даде малко повече свобода на таланти като Ливая и Бонавентура.

Домакините ще открият кампанията си без Анреа Косу, така че Екдал ще заеме неговото място, но все още не е ясно дали той ще застане зад нападателите, или това ще е Наинголан. Аталанта, която разчиташе на халфова линия от 4 човека години наред, сега ще играе с трима, а Бонавентура и Ливая ще застанат по фланговете. Белини, Бриенца и Кацола са аут от този мач с травми, а Луиджи Джорджи е наказан.

И така една смазана машина се изправя срещу една адаптираща се нова схема. Каляри определено ще се чувства по-комфортно, а Аталанта ще пробва различни решения по време на срещата.

Прогноза: Каляри - Аталанта 1:0

Коефициенти от bet365:

Каляри - 2.50
Равен - 3.00
Аталанта - 3.00

 

 

Лацио - Удинезе
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 25.08.2013г.
Час: 21:45
Съдия: Андреа Джервасони

След добър сезон и триумф в Копа Италия, Лацио не започна много добре със загуба в Суперкупата от Ювентус с 4:0. Тимът не прекара много продуктивно лято, но вече трябва да се опомни, защото официално сезонът е открит.

Удинезе допусна цели 3 гола в първия от плейофите на Лига Европа, като сега не е сигурно дали ще бъдат достигнати групите на втория най-комерсиален турнир в този спорт. Гуидолин призна вината си за загубата, като според него всичко ще се върне бързо на място.

Лацио не може да разчита на капитанът Маури до февруари 2014-та, след като той стана обект на разследвания със залози. Така се очаква Лулич да заеме мястото му в ляво на полузащита. Новото попълнение в тима - Фелипе Андерсон, няма да може да дебютира сега, защото е контузен.

Удинезе няма да разчита на Бркич, който е с травма. Келава и Бенуси ще се борят за място на вратата. Очаква се след добрия край на миналата кампания Габриел Силва да застане от ляво на фланга вместо Паскуале, а в атака Муриел ще партнира на Ди Натале.

Двата отбора понесоха загуби до момента в сезона. Това със сигурност е наранило настроението преди откриването на Серия А. Очаква се и двата треньора да подходят с повишена концентрация в началото на тази среща.

 

Прогноза: Лацио - Удинезе 1:1

 

Коефициенти от bet365:

Лацио - 2.00
Равен - 3.40
Удинезе - 3.75

 

 

Ливорно - Рома
Стадион: "Армандо Пичи", Ливорно
Дата: 25.08.2013г.
Час: 21:45
Съдия: Давиде Маса

След 2 години в Серия Б Ливорно отново е в елита. Собственикът Спинели заяви, че идването в Серия А е част от 5-годишен негов проект, но клуба не се подсили по никакъв начин в трансферния прозорец. Домакинска победа би била добро начало за Ливорно.

Рома претърпя доста загуби, що се отнася до трансферния пазар. Сега битката е за запазване на Ерик Ламела в състава. Крилото изглежда ще играе във Висшата лига на Англия, където замина и вратарят Маартен Стекеленбург, както и нападателят Пабло Освалдо. Въпросителна има и по отношение на чуждестранния нов треньор на клуба.

Ливорно и Рома винаги са били в голяма вражда. Макар сега разликата във финансирането да е голяма, със сигурност джалоросите са пред изпитание. Да пътуваш до стадион, който ще приветства своя отбор в Серия А няма да е лесно, но разликата в класите ще трябва да даде отражение в резултата.

 

Прогноза: Ливорно - Рома 1:2

 

Коефициенти от bet365:

Ливорно - 3.60
Равен - 3.50
Рома - 2.00

 

 

Наполи - Болоня
Стадион: "Сан Паоло", Неапол
Дата: 25.08.2013г.
Час: 21:45
Съдия: Андреа Де Марко

Наполи загуби своя основен нападател в лицето на Кавани през това лято, както треньорът Мадзари. Рафаел Бенитес наследи един добър отбор и куп пари, които пръсна за множество играчи, които сега ще трябва да сработи в един сезон, изпълнен с въпросителни за Наполи.

Болоня също промени атаката си. Джилардино напусна, а Бианки зае неговото място, но тук системата и треньорът остават непроменени, като качеството и динамиката в центъра на терена са безспорни.

За Наполи Армеро и Дземаили са наказани, така че Зуника и Инлер имат гарантирани места. Инсине пропусна няколко тренировки с вирус, което ще даде шанс на Калехон да се докаже. Игуаин ще се нагърби с тежката задача да измести Кавани от сърцата на феновете.

Болоня няма да разчита на Соренсен и Черубин. Иначе тима разчита на миналогодишната си постройка с една разлика - Роландо Бианки. 

 

Прогноза: Наполи - Болоня 1:1

 

Коефициенти от bet365:
Наполи - 1.36
Равен - 4.75
Болоня - 8.50

 

 

Парма - Киево
Стадион: "Енио Тардини", Парма
Дата: 25.08.2013г.
Час: 21:45
Съдия: Никола Рицоли

Срещата между Парма и Киево е между два отбора, които имаха сравнително положителна миналогодишна кампания, която завършиха в средата на таблицата. Вероятно през този сезон целите пред "дуковете" и "летящите магарета" ще са същите, като основната задача е да не се замесят тимовете в борбата за оцеляване.

Парма бе напуснат от няколко играчи от основния състав, но по-важното е, че тук дойде Антонио Касано, който с Амаури трябва да изгради атакуващият дует на "дуковете". Пристигна и бившият италиански национал Матиа Касани, което със сигурност ще подсили зашитата, а това прави Парма, ако не по-силен, то поне не по-слаб от миналия сезон.

Киево успя да запази титулярната си единадесеторка, включително и Тереау, за когото се бяха появили слухове, че ще напусне, а това означава, че не бива да очакваме особени изненади от "летящите магаренца", ако разбира се Джузепе Санино не реши да предприеме някакви революционни промени.

Двата тима нямат кадрови проблеми – Даниеле Галопа няма да играе за Парма поради наказание. Предполага се, че мачът ще започне с натиск на домакините, докато гостите ще играят по-прибрано, повече защитавайки се и търсейки начин да контраатакуват опасно. Фаворит за победа е Парма, който ще има подкрепата на публиката, освен това статистиката оказва, че Киево няма успех тук вече десет години, което е още едно основание да се доверим на "дуковете".

 

Прогноза за: Парма – Киево 2:1

 

Коефициенти от bet365:

Парма - 1.85
Равен - 3.50
Киево - 4.20

 

Торино - Сасуоло
Стадион: "Олимпико", Торино
Дата: 25.08.2013г.
Час: 21:45
Съдия: Даниеле Орсато

Торино успя да оцелее миналата година, постигайки сравнително добри резултати на родна земя, но през лятото "биковете" загубиха Анжело Огбоня и Роландо Бианки, които преминаха съответно в Ювентус и Болоня. Добрата новина е, че тук остана треньора Джампиеро Вентура, а новите попълнения Ел Кадури и Ларондо изглеждат повече от интересни.

Сасуоло е абсолютен дебютант в италианския елит. Отборът от Емилия-Романя придоби това право като шампион на Серия В, но ако трябва да бъдем справедливи, "черно-зелените" изглеждат най-слабия отбор от всички в Серия А. Разбира се, феновете на тима може би няма да са съгласни с това мнение, но опровергаването му може да стане само по един начин – на футболния терен.

И двата отбора имат своите кадрови проблеми. Торини е без контузения Масиело и наказаните Жиле, Барето и Гаци. Докато гостите пристигат без Валери и Антей, които се намират в лазарета, а също така и без дисквалифицираните Берарди, Лонги и Марзорати.

Торино би трябвало да контролира събитията на терена и да няма проблеми със своя съперник, който вероятно ще бъде ентусиазиран да покаже, че не случайно е сред най-добрите. Шансовете на Сасуоло за успех са много минимални, поради това, очакванията са за победа на домакините.

Прогноза за: Торино – Сасуоло 2:0

Коефициенти от bet365:

Торино - 2.00
Равен - 3.30
Сасуоло - 3.80

 

 

Фиорентина - Катаня
Стадион: "Артемио Франки", Флоренция
Дата: 26.08.2013г.
Час: 21:45
Съдия: Даниеле Довери

Наставникът на Фиорентина Винченцо Монтела настоя, че няма заповеди от началството непременно той да се бори за титлата в Серия А, но активността на трансферния пазар за домакините сочи друго. 

"Ла Виола" току пропусна класиране в Шампионска лига с последните мигове на кампанията миналата година и Милан успя да завърши трети, но за новата кампания виолетовите се подсилиха с няколко големи имена.

Опитният Масимо Амброзини отказа на Уест Хем, за да подпише за година тук, а Хосип Иличич и Хуан Куардадо добавят много креативност в една страхотна атакуваща схема. Най-вече обаче феновете имат повод да се радват от пристигането на Марио Гомес от Байерн Мюнхен. Той пристигна за 16 милиона след 113 гола за баварците.

Той вече вкара за своя нов клуб и вероятно ще партнира на Джузепе Роси на върха и в този мач. 

Гостите няма да разчитат на аржентинското дуо Джино Перуци и Серхио Алмирон, но новото попълнение Панайотис Тахцидис е готов да застане до специалиста по пряк-свободни удари Франческо Лоди. Двата отбора видимо привлякоха изключителна класа към своите състави, но амбициите на домакинтие за новата кампания ще са решаващи.

Прогноза: Фиорентина - Катания 2:1

Коефициенти от bet365:

Фиорентина - 1.44
Равен - 4.20
Катаня - 7.50

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
106