Ювентус - Лацио: Репетиция преди старта


Н. Гавазов

Ювентус - Лацио: Репетиция преди старта

Ювентус - Лацио
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 18.08.2013г.
Час: 22:00
Съдия: Джанлука Роки (Флоренция)

Сезонът в Италия ще се открие с мача за Суперкупата на страната, в който ще се срещнат торинския Ювентус и римския Лацио. През миналата година "бианконерите" спечелиха Серия А, а "орлите" удържаха победа в Купата на Италия. Трудно е да кажем, че двата отбора са непримирими антагонисти, а календарът преди днешния двубой бе такъв, че съперниците влизат в този двубой спокойно, без проява на излишни емоции и нерви, както обикновено се е случвало през годините.

Всъщност, преди повече от месец бяха истинските страсти около този двубой, когато президентът на столичния клуб Клаудио Лотито категорично отказваше мачът да се проведе на територията на Италия или в друга страна по желание на Ювентус. Торинци на свой ред не харесваха идеята двубоят да се състои в Пекин или някой град от Южна Америка. Причината е, че "орлите" не желаеха да загубят три милиона евро от визитата си в китайската столица, докато "бианконерите" се оправдаваха с натоварената си лятна програма. Допълнителна интрига в ситуацията внесе канадския Торонто, който изрази желание да бъде домакин на сблъсъка. В крайна сметка се взе мъдро и компромисно решение - срещата ще се играе на "Олимпико" в Рим.

"Бианконерите" имат някои проблеми по отношение на Андреа Бардзали, както и около формата на Фернандо Йоренте, който изглежда изморен. Поради тази причина най-вероятно Мирко Вучинич ще си партнира в нападение с Карлос Тевес, а схемата на игра ще бъде 3-5-2. Андреа Пирло, Артуро Видал и Клаудио Маркизио ще бъдат в средата на терена, оставяйки Пол Погба на пейката, който има нужда от почивка заради участието си на Световното първенство по футбол U-20 с отбора на Франция.

Лацио запази миналогодишния си състав, с единствената реална добавка аржентинският национал Лукас Билия, който ще заеме място в средата на терена. Ернанес трябва да започне мача, а също така и Антонио Кандрева и Сенад Лулич, които ще подкрепят единственият нападател Мирослав Клозе. Схемата на игра ще е 4-2-3-1 с Биава и Диас в сърцето на отбраната, което означава, че Конко и Раду отиват на фланговете.

Суперкупата на Италия е един от четирите трофея, на които с интерес гледат в Ювентус. Относно Лацио, там не е прието да се афишират цели, но се предполага, че столичани ще се борят за място в топ 3, което означава, че спечелването на всякакви други трофеи остава на заден план. И все пак, мачът тази вечер е генерална проверка за отбора преди старта на сезона, а това, че срещата е на домашния стадион, само подсилва желание за възползване от ситуацията.

И един факт от историята: от 2000 година насам победителят в Купата на Италия е печелил Суперкупата само три пъти. Последният е Лацио през 2009 година.

Прогноза: Ювентус - Лацио 1:1

Коефициенти от bet365: 
Ювентус - 2.00
Равен - 3.30
Лацио - 3.60

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
199