Лука Тони може да продължи в Рома


.

Лука Тони може да продължи в Рома

Нападателят на Байерн Мюнхен и националният отбор на Италия Лука Тони може да премине в състава на Рома, съобщи Тилио Тинти - агентът на италианския национал. 32-годишният футболист става излишен в баварския тим след пристигането на "Алианц Арена" на Марио Гомес и Ивица Олич.

" Сериозен интерес към Лука Тони има от страна на Рома и преминаването му в състава на "вълците" е поне 80% сигурно. Засега не съществува договаряне, а само преговори между ръководствата на двата клуба", каза агентът на нападателя.

"Тони иска да се завърне в Италия, иска отново да играе с Франческо Тоти, с който спечелиха световното първенство през 2006 година. Той иска да върне вярата на феновете в него, която бе загубена през последната година в Германия", каза още агентът на Лука Тони.

Новият треньор на Байерн Мюнхен Луис Ван Гаал показа, че не се трогва особено от звездния статут на някой футболисти. Още на първите занимания на отбора, той унизи италианският национал, изпращайки го да тренира с резервите. Нападателят заяви в началото, че не желае да напуска Байерн и ще се бори за титулярното място, и в никакъв случай няма да търка пейките. В Германия обаче все по-упорито се говори, че бившият футболист на Фиорентина ще търка пейката за сметка на новото попълнение Марио Гомеш. Специалистите си задават въпроса, дали Луис Ван Гаал не желае да накара нападателя да си тръгне.

Интерес към Лука Тони проявяват Тотнъм, Уест Хям, Волфсбург и Фенербахче.

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

 

  Сподели
142