Наполи - Рома: Предимството е на страната на домакините


Н. Гавазов

Наполи - Рома: Предимството е на страната на домакините

Наполи - Рома
Стадион: "Сан Паоло", Неапол
Дата: 18.12.2011г.
Час: 21:45
Съдия: Доменико Чели

За Дербито на слънцето няма сезони - когато Наполи и Рома се срещат помежду си, страстите на терена винаги са били горещи, а по трибуните ванкхалиите надхвърлят нормалните разбирания за подкрепа на любимия отбор. Богатият Север срещу бедния Юг. Къде другаде, освен на футболното поле може да бъде решен този спор? Едва ли ще бъде по-различно и утре - в студената декемврийска вечер, когато двата тима ще се срещнат на „Сан Паоло".

Наполи впечатли Европа, отстранявайки от Шампионската лига не кой да е, а лидера във Висшата лига на Англия Манчестър Сити, но за сметка на това, силно пострада кампанията на „партенопеите" в Серия А. Хората на Мадзари имат само пет победи в 14 мача и допуснаха три загуби - от Катания, Парма и Киево. Естествено, това даде отражение върху класирането на отбора, който в момента е пети на девет точки от лидерите в турнирната таблица. Интересно ще бъде да видим сега какво ще бъде представянето на неаполитанците, но ако трябва да се вярва на думите на Валтер Мадзари, неговият отбор смята вече да се съсредоточи върху вътрешното първенство и да оправи нещата там.

Рома няма ангажименти в международен план и ако в известна степен неуспехите на Наполи в Серия А са обясними, то „вълците" нямат никакви оправдания за това, което показаха до момента. Ако може да определим с една дума представянето на хората на Луис Енрике, то тя е тактическа обърканост, към която в последно време се прибави и недисциплинираност на играчите. Разбира се, столичани все още са в процес на изграждане на своя тим и аз смятам, че резултатите ще се появят по-късно, още повече, че испанският треньор освен нови идеи, докара на „Олимпиоко" и някои нови играчи, които имат нужда от адаптация. Обнадеждаващ е последния мач на Рома - в понеделник срещу лидера Ювентус, който завърши 1:1, но спокойно можеше да бъде спечелен, ако Буфон не бе спасил дузпата бита от Франческо Тоти. Равенството остави „вълците" на десето място в класирането с 18 точки и е очевидно, че Луис Енрике и неговите футболисти има върху какво да поработят през втората част на сезона, за да коригират нещата.

Обстановката в лагера на Наполи е спокойна, като изключим това, че единият от агентите на Кавани бе ограбен вчера. Контузени и наказани играчи няма, което означава, че Валтер Мадзари е извикал под знамената всички онези футболисти, от които смята, че има нужда.

Не стоят така нещата с Рома, където епидемията от контузени играчи продължава с пълна сила: Касети, Борини, Кяер, Бурдисо и Гаго лекуват травми, а Пиянич е наказан за един мач. В последния момент отпадна Писаро и единствената добра новина е, че Жуан и Къркич отбиха своите дисквалификации и се завърнаха в строя. Това навярно ще позволи на Луис Енрике да използва Де Роси в средата на терена, а Жуан и Хайнце да оформят двойката централни защитници. Атакуващият тризъбец ще бъде изграден от Ламела, Освалдо и Тоти, а на десния фланг на полузащитата е по-вероятно да видим Симпличио, отколкото Перота.

Последната победа на Рома тук е през януари 2009 година. Сега обаче не е най-доброто време тя да бъде повторена и причините са прозаични - добрата форма на Наполи и еуфорията от класирането за плейофите на Шампионската лига, включително и липсата на проблеми в кадрово отношение. Докато Рома (чийто футболисти утре сутринта ще пътуват до Неапол с влак) все още е в търсене на себе си, а липсата на основни играчи затрудняват още повече изпълнението на текущите задачи. Поради това, няма нищо изненадващо, че в този мач фаворит е Наполи. Но както вече сме кавали и преди, в Италия е възможно да се случи всичко, поради това, нека не ни изненадва, ако гостите поднесат поредния си сюрприз.


Последни 5 изиграни срещи:

Наполи:

26 ноември Аталанта - Наполи 1:1 (Серия А)
29 ноември Наполи - Ювентус 3:3 (Серия А)
03 декември Наполи - Лече 4:2 (Серия А)
07 декември Виляреал - Наполи 0:2 (Шампионска лига)
11 декември Новара - Наполи 1:1 (Серия А)

Рома:

05 ноември Новара - Рома 0:2 (Серия А)
20 ноември Рома - Лече 2:1 (Серия А)
25 ноември Удинезе - Рома 2:0 (Серия А)
04 декември Фиорентина - Рома 3:0 (Серия А)
12 декември Рома - Ювентус 1:1 (Серия А)


Досегашни срещи:

Наполи - Рома

132 срещи
38 победи за Наполи
46 равенства
48 победи за Рома
Голова Разлика: 176:144 за Рома


Коефициенти от bet365:
Наполи - 1.83
Равен - 3.40
Рома - 4.50

Коефициенти от Offsidebet:
Наполи - 1.80
Равен - 3.25
Рома - 4.60

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
231