Radio24: Тази вечер Форлан подписва двегодишен договор с Интер


Н. Гавазов

Radio24: Тази вечер Форлан подписва двегодишен договор с Интер

Тази вечер се очаква 32-годишният нападател на националния отбор на Уругвай Диего Форлан да подпише двегодишен договор с Интер, съобщи новината Radio 24. Това стана възможно, след като вчера бившият играч на Атлетико Мадрид разтрогна договора си с „дюшекчиите" и в следобедните часове на днешния ден отпътува за Милано.

Преди да отлети за Италия, най-добрият играч на Мондиал 2010 даде специална пресконференция на „Висенте Калдерон", на която се сбогува с феновете на Атлетико Мадрид.

„Трудно е наистина да кажеш сбогом след четири прекарани години тук и три във Виляреал. Тъжно ми е, че напускам Испания. Чувствам голяма обич към хората и никога няма да ги забравя. Времето, прекарано в Атлетико беше невероятно за мен. Спечелих много трофеи, но най-ценното си остава, че срещнах големи хора. Оставям завинаги фен на Атлетико. Всички тези хора остават в моето сърце", заяви развълнувано Форлан.

32-годишният нападател се присъедини към Атлетико Мадрид през 2007 година от Виляреал и помогна на отбора си да спечели през 2010 година Купата на УЕФА и Суперкупата на УЕФА. Той изигра 134 мача за „дюшекчиите" в първенството на Испания, в които отбеляза 74 гола. Но бившият футболист на Манчестър Юнайтед няма търпение да продължи кариерата си в Серия А.

„Аз оставям един голям клуб, за да отида в друг голям клуб, където ще бъда част от един нов проект и ще играя в отбор, който иска да побеждава. Радвам се много за това и зная, че ще успея, след като вече играх във Висшата лига и Примера дивисион. В Интер има много мои приятели: Естебан Камбиасо и Диего Милито. Те ми казаха, че „нерадзурите" - това е отбор с огромни амбиции. Това е невероятна възможност за мен, защото сега имам нова мотивация. На 32 години да получиш предложение от Интер не се случва всеки ден. Доволен съм от своя избор, Интер също ме искаше силно. За всичко това, аз искам да благодаря на президента Морати", допълва нападателят.

 

  Сподели
172