Джеко: Как Интер избра Лукаку пред мен?


И. Ангелов

Джеко: Как Интер избра Лукаку пред мен?

Един Джеко направи сензационно изявление, че Интер избрали да подпишат с Ромелу Лукаку за постоянно вместо да запазят услугите му, като той направи забележка към белгийския нападател. След като помогна на Интер да достигне финала на Шампионската лига през сезон 2022-23, Джеко трябваше да напусне италианския клуб, тъй като Интер реши да подпише с Лукаку за постоянно от Челси. Трансферът на Лукаку обаче не се осъществи, тъй като той се присъедини към Рома под наем през миналото лято, преди да премине към Наполи постоянно през 2024 г.

Бившата звезда на Манчестър Сити твърди, че Интер можеше лесно да запази неговите услуги без разходи, но вместо това са избрали друго. След спечелена титла в Серия А и Суперкупата на Италия през сезон 2023-24, Дзеко се присъедини към Фенербахче, който в момента се управлява от Жозе Моуриньо.

Говорейки за La Gazzetta dello Sport, нападателят каза: "Ако са избрали този път, това означава, че всички са съгласни, треньорът и изпълнителните директори. За мен изглеждаше странно решение, защото можете да запазите играч, който започва всички важни мачове, включително финала на Шампионска лига, без разходи и имате четирима нападатели в състава. Изглеждаше много странно за мен, това е всичко. Разбрах с времето и го уважих, също защото всички се отнасяха много добре към мен в Интер."

38-годишният ветеран беше включен в стартовия състав на Симоне Индзаги във финала на Шампионската лига срещу Сити, тъй като Лукаку трябваше да започне от резервната скамейка. Белгийският нападател влезе в игра с 30 оставащи минути, но не успя да направи разликата и пропусна лесна възможност, което в крайна сметка доведе до загубата с 1:0.

Размишлявайки върху финалния мач, Джеко добави: "Всеки може да говори... Но аз казвам: можете ли да повярвате, че треньор може да избере да пусне играч, който не е толкова добър като този, който държи на пейката? И да го направи на финала на Шампионска лига? Останах спокоен, знаех какво мога да дам на отбора. Разбира се, Лукаку не беше щастлив, че не започна, това е нормално. Но след това влизаш и правиш разликата, ако можеш: той имаше 30 минути [във финала на Шампионска лига], той влезе с равенство 0:0 и след това..."

Нападателят ще се появи отново в действие в неделя, когато отборът на Моуриньо се изправя срещу Самсунспор в мач от турската Суперлига.

  Сподели
72