Интер: В очакване на аржентински десант


Н. Гавазов

Интер: В очакване на аржентински десант

Докато историята с трансфера на Самуел Ето'о постепенно отива към своя логичен край, в Италия продължава да се дискутира кандидатурата на тези, с които може да бъде попълнен отборът на Джан Пиеро Гасперини. Както съобщава Tuttosport, „нерадзурите" все още имат интерес към Диего Форлан и Карлос Тевес. Що се отнася до аржентинеца обаче, на него най-вероятно ще му се наложи да остане в Манчестър Сити, както снощи даде да се разбере изпълнителният директор на „гражданите" Гари Кук. От друга страна, проблема остава отворен, след като Тевес продължава да е против подобна перспектива, което означава, че сагата с голмайстора на Висшата лига на Англия за миналия сезон продължава.

Много по-реалистичен изглежда вариантът с най-добрия футболист на Мондиал 2010. Според изданието, Форлан се явява един от главните претенденти за преминаване в Интер. Спекулациите в италианската преса, а и някои испански издания твърдят, че Атлетико Мадрид е готов да се раздели с нападателя си срещу сума от 10-11 милиона евро, но ситуацията може да се усложни от триумфа на националния отбор на Уругвай на Копа Америка, където Диего вкара два гола на финала на турнира, което значително повиши неговия рейтинг.

С не по-малко интересни информации излязоха тази сутрин A Bola и Corriere dello Sport. Според съобщенията в двете издания, Интер смята да инвестира парите от продажбата на Ето,о в покупката на Анхел Ди Мария и Гонсало Игуаин от Реал Мадрид, чиито трансферни оценки са съответно 25 и 28 милиона евро.

 

  Сподели
99