Ланс нае нападател на Интер


Н. Гавазов

Ланс нае нападател на Интер

От Ланс официално обявиха, че са привлекли нападателя на Интер Мартин Сатриано под наем до края на сезона срещу 1 млн. евро. В сделката между двата клуба обаче има опция за закупуване в размер на 5 млн. евро в случай на изпълнение на определени условия. Ако тази клауза бъде активирана, играчът ще подпише договор с френския клуб до лятото на 2028 година.

Сатриано има едва 4 мача за първия състав на Интер. 23-годишният играч обаче има натрупан опит в Лига 1 заради два престоя като преотстъпен в Брест, включително през миналата кампания, когато се отчете с 6 гола и 4 асистенции в 36 срещи. Уругваецът също така има още един период под наем, но в Емполи през сезон 2022/23. В Ланс той получи фланелката с номер 9.

“С голямо удоволствие приветстваме Мартин в нашите редици. Още в началото на своята кариера Мартин се изяви като обещаващ нападател в Уругвай. Това му позволи да се присъедини към Интер и да продължи своето развитие в контакт с един от най-успешните състави в Европа. Мартин е работлив и има убедителни престои във Франция и Италия, които потвърждават неговите качества. Това доказва неговия силен характер. Мартин има подходящия профил, с който да пасне перфектно към ДНК-то на клуба. Той е умел пред гола, щедър в усилията си и дълбоко фокусиран върху отбора", похвали играча директорът на Ланс Пиер Дреоси.

  Сподели
24