Атлетико се прицели в заместник на Мората


И. Ангелов

Атлетико се прицели в заместник на Мората

Наставникът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне е готов да се обърне към Никлас Фюлкруг от Борусия Дортмунд като заместник на Алваро Мората. Напускането на Мората остави Атлетико с дупка в предни позиции и Симеоне вярва, че Фюлкруг може да бъде неговият нов номер 9. Според AS германският национал не е доволен от подписването на Дортмунд със Серху Гираси, което може да улесни потенциален трансфер.

Фюлкруг се премести в Дортмунд миналото лято за 15 милиона евро (13 милиона паунда/16 милиона долара) и отбеляза 12 гола в 29 мача в Бундеслигата. Макар не достатъчно клиничен, той показа, че е играч, който пасва на стила на Симеоне на Европейското първенство, влизайки от резервната скамейка във всичките пет мача на Германия, за да притеснява защитниците с физиката си. Той също отбеляза два пъти в турнира.

Дортмунд може да спечели около 30 милиона евро (25 милиона британски лири/33 милиона долара) чрез продажбата на Фюлкруг. Това би представлявало доста прилична инвестиция за германския клуб, като Гираси, който вкара 28 гола в 28 мача за Щутгарт през миналия сезон, пристига само за 17,5 милиона евро (15 милиона паунда/19 милиона долара).

Ясно е, че привличането на нов нападател е приоритет за Симеоне. Беше съобщено, че той следи Хулиан Алварес от Манчестър Сити, въпреки че ще са необходими значителни пари, за да се убедят шампионите от Висшата лига да продадат 24-годишния футболист.

  Сподели
30