Сачи: Пулисич в Милан трябва да подобри само едно


И. Ангелов

Сачи: Пулисич в Милан трябва да подобри само едно

Дебютът на Кристиан Пулисич в Серия А впечатли Ариго Сачи, но бившият шеф на Милан смята, че той все още може да се подобри в една ключова област. Нападателят на САЩ блесна срещу Болоня, като отбеляза зашеметяващ гол, след като асистира на съотборника си от Челси Оливие Жиру за откриващия гол в рамките на първите 21 минути. 24-годишният футболист се присъедини към гигантите от Серия А след няколко разочароващи сезона в Лондон, но започна живота си в Милано по впечатляващ начин.

Бившият треньор на Милан Саки похвали Пулишич за приноса му в атака, но изтъкна, че крилото има какво да подобри в защитната част на играта си: "Той вкара страхотен гол и ми хареса как се движи по крилото. Той доказа, че винаги знае какво да прави, когато разполага с топката. Това означава, че той мисли предварително, което е предимство", заяви бившият шеф на Италия и Милан пред Gazzetta dello Sport.

"Но той трябва да се научи как да помага в защита. Тиджани Рейндерс е истински футболист. Той се справяше добре с всичко. Включванията му имат правилното темпо, знае кога трябва да играе дълбоко и кога е за предпочитане да играе хоризонтално."

Сачи също така разкритикува Рафаел Леао за това, че не се е придържал назад, когато Милан е преследвал топката, и изрази убеждението си, че хората на Стефано Пиоли могат да играят по-агресивен футбол, като се придържат към системата 4-3-3:

"Бях любопитен да видя групата на Пиоли и имах известни съмнения, като се имат предвид многото нови попълнения през лятото", каза Сачи. "Трябва да призная, че те изиграха добър мач, головете идваха доста лесно и отборът доминираше. Въпреки това смятам, че могат да бъдат още по-агресивни и да пресират повече. Ако изберат системата 4-3-3, крилата трябва да се връщат по-често назад, за да притискат съперника. Това невинаги се правеше отляво с Леао, който няма нагласата да го прави. Той трябва да пресира и да атакува пространствата, той има качествата да го прави".

Пулисич ще се надява да продължи добрата си форма, когато Милан приема Торино в събота в мач от Серия А на "Сан Сиро".

  Сподели
265