Жозе: Милиони мечтаят да са футболисти, а тези мрънкат


И. Ангелов

Жозе: Милиони мечтаят да са футболисти, а тези мрънкат

Мениджърът на Рома Жозе Моуриньо изглежда излезе с тирада по адрес на нападателя Тами Ейбрахам от неговия отбор, след като младежът не получи повикване за националния отбор на Англия от Гарет Саутгейт. Думите на Специалния идват и само дни след като той наказа Рик Карсдорп и го остави извън отбора заради непрофесионализъм:

"Аз съм старомоден, но мисля, че когато станеш професионален футболен играч във вселена където милиони и милиони деца мечтаят да постигнат това, не ти трябва подкрепа от някого. Няма нужда от външна мотивация. Какво е това? Някакъв външен източник. Треньор, психолог? Защо?

"Трябва да даваш всичко от себе си всеки ден на терена, всяка тренировка през сезона, всеки мач. Играй слабо, играй добре, прави грешки, но поведението е нещо отделно от това. Приятелю, има милиони деца, които мечтаят да са тук, където си ти - толкова малко хора постигат това. Тези играчи са привилегировани. 

"Външният стимул трябва да е това, но освен всичко ти си мъж. Грешките са част от играта, но когато говорим за поведение, това е различно. Трябва ли ти мотивация за да изкараш заплата?"

 

  Сподели
716