Моуриньо е готов да пусне Ейбрахам обратно във ВЛ


Н. Гавазов

Моуриньо е готов да пусне Ейбрахам обратно във ВЛ

Старши -треньорът на Рома Жозе Моуриньо заяви, че няма да пречи на завръщането на нападателя Тами Ейбрахам във Висшата лига.

След като премина в Рома от Челси миналото лято, Ейбрахам отбеляза 15 гола в Серия А. Според слуховете, Тами сега е трансферна цел за Арсенал.

Моуриньо не смята, че Ейбрахам иска да се върне във Висшата лига, но ако това се случи, Жозе няма да постави никакви бариери пред 24-годишния англичанин.

"Мисля, че той взе трудно решение за млад играч да напусне клуба, дома си, града, страната си, да напусне Висшата лига, състезание, което, разбира се, е трудно за всеки играч да напусне.

Мисля, че той мина по този път, защото ми вярва. И в момента, в който иска да се върне в Англия, той просто ще щракне с пръсти и аз ще бъда щастлив. Но не мисля, че той иска, не.

Той отново е извикан в националния отбор и е обичан в Рим. Не бих казал, че е доказал, че хората грешат, защото мисля, че всички го мислят за добър играч, но англичани като Смолинг, Томори и Тами показват, че живот има и зад пределите на Висшата лига, а животът в Италия ги прави по-добри", съобщи Моуриньо.

  Сподели
572