Осимхен: Смълчах критиците


И. Ангелов

Осимхен: Смълчах критиците

Нападателят на Наполи и Нигерия Виктор Осимхен коментира формата си след завръщане от контузия. 23-годишният стрелец изигра 23 срещи в Серия А този сезон и вкара 12 гола, като през ноември той претърпя травма на лицето, която наложи и операция. Без Осимхен Нигерия не премина осминафиналите на Купата на нациите където бе спряна от Тунис, и през януари играчът се върна в игра:

"От моментът на контузията аз започнах да чета заглавия, че сезонът ми приключи, че когато се върна няма да мога да играя с глава срещу защитник, че дори да го правя, то с маска не може да се насочва топка, и така нататък.

"Повечето от тези критики са само мотивация за мен. Защото аз се познавам и знам какво сърце имам. Да се върна и да започна да вкарвам е нещо важно за мен. Оценявам всички, които положиха усилия за да съм наред след операцията и всичко. Те може би също се съмняваха в мен заради психическия ефект на такава лицева травма. Аз благодаря на всички, които бяха до мен. Оценявам тази любов.

"Разбира се, аз искам да продължавам и благодаря и на съотборниците ми, които ме подкрепят на терена и извън него. Това е най-важното, за което може да се надява футболист."

  Сподели
486