Анчелоти: Италианският футбол има нужда от културна революция


Н. Гавазов

Анчелоти: Италианският футбол има нужда от културна революция

Мениджърът на Челси Карло Анчелоти смята, че италианския футбол преживява голяма криза и обясни причините за това. Според него, това явление е временно и все още има време нещата да бъдат поправени, но трябва да се извърши „културна революция". Както е известно, Германия изпревари значително Италия в подреждането на УЕФА за евротурнирите и за първи път от 11 години ще има четирима представители в Шампионска лига, докато южноевропейците ще останат с три отбора.

„Италианската криза е временно явление. Основната причина е, че се инвестира много малко във футбола, няма приток на талантливи играчи, а проблемите с националния отбор са големи. Някога италианския футбол се гордееше със своите треньори, но сега тяхното равнище спадна и те бяха настигнати от останалите си колеги. Но все още ситуацията не е безнадеждна. Основното, което се изисква е търпение", заяви Анчелоти за Sky Italia.

"В италианският футбол е нужно да се извърши културна революция. Да се започне най-напред със стадионите. Те се намират в плачевно състояние и има някои, които от 1990 година не са ремонтирани. В Англия например е съвсем друго - тук може да прекараш целия ден на стадиона", допълва мениджъра на Челси.

 

  Сподели
291