Анонс на 10-ти кръг от Серия А


И. Ангелов

Анонс на 10-ти кръг от Серия А

Специа - Лацио
Дата: 05.12.2020 г.
Час: 16:00 ч.

Специа се справя добре в средата на класирането, като наскоро задържа Аталанта, а последно нямаше късмет да вземе само точка на гости на Каляри. 

Лацио изненадващо загуби от Удинезе в последния кръг, но с 3 победи от 4 кръга преди това все още показва добра форма и здравето се подобрява. Само Сенад Лулич и Ведат Мурики са с проблеми.

При домакините аут са Дел'Орко, Матиело, Бартоломей, Дзот и Рамос. 

През седмицата Лацио направи 1:1 в Дортмунд срещу Борусия, и не се очаква тимът да се затрудни със Специа.

Прогноза: Специа - Лацио 1:3

 

Верона - Каляри
Дата: 06.12.2020 г.
Час: 13:30 ч.

Верона загуби два пъти поред и след това изненадващо победи Аталанта с 2:0 благодарение на страхотно второ полувреме в последния кръг. 

Каляри продължава да показва противоречива форма и резултати, като последно видяхме равенство срещу Специа след победата над Верона. В клуба обаче има криза с коронавируса, заради който се изолираха 5 човека освен контузения Рагнар Клаван.

При домакините контузени са четирима - Гюнтер, Виейра, Калинич и Бенаси. Верона има добър рекорд срещу Каляри с 4 поредни победи у дома. Каляри допусна поне по 2 гола в 7 от последните си 8 мача на гости.

Каляри пък вкара поне по 2 гола в 6 от последните 7 кръга. Каляри няма успех в 9 от последните си 10 мача като гост.

Прогноза: Верона - Каляри 2:1

 

Удинезе - Аталанта
Дата: 06.12.2020 г.
Час: 16:00 ч.

Удинезе постигна две поредни победи в лигата, като последно изненада Лацио в Рим с 3:1. 

Аталанта, от друга страна, понижи нивото напоследък и загуби от Верона. В последните 6 мача гостите имат само 1 победа, и тя бе в Шампионска лига над Ливърпул в Англия, след като Аталанта първо загуби у дома с 5:0 от англичаните. 

Двата тима имат много проблеми. При домакините наказан е Толгай Арслан, а с контузии са Окака, де Майо, Мандрагора, Ласаня, Несторовски и Оувеян. Аталанта може да разчита на Руслан Малиновски, който се върна след коронавирус, докато Миранчук остава болен. С травми са Пашалич, Калдара и Ругери.

Аталанта има добър рекорд от 5 поредни победи над Удинезе. В тях тимът вкара поне по 2 гола на този противник. Домакините имат доста липсващи титуляри, поради което Аталанта е фаворит отново.

Прогноза: Удинезе - Аталанта 1:2

 

Парма - Беневенто
Дата: 06.12.2020 г.
Час: 16:00 ч.

След загубата от Рома, Парма има 2 победи, като последната на гости на Дженоа бе благодарение на два гола от Жервиньо за 2:1. 

Беневенто изненада с равенство 1:1 с Ювентус, който бе дал почивка на Кристиано Роналдо. След 4 поредни загуби този отбори надви Фиорентина минимално, а след това взе и точка от Юве. Проблемите в тима са малко, като контузени са Калдирола и Фалке, а с коронавирус е Дабо.

При домакините с травми са Педзела, Гаджиоло, Киприен и Лаурини. 

1 точка дели двата тима над опасната зона, като и двете страни ще търсят успеха. Вероятно е да видим равенство тук.

Прогноза: Парма - Беневенто 1:1

 

Рома - Сасуоло
Дата: 06.12.2020 г.
Час: 16:00 ч.

Рома има 5 победи в последните си 6 мача, като последно се справи с Йънг Бойс в Европа с 3:1. Преди това в Серия А обаче тимът шокира в загубата с 4:0 от Наполи

Сасуоло не бе губил през сезона до тук, но в последния кръг понесе поражение от Интер с 3:0 у дома. Въпреки това тимът е наравно на второто място в класирането именно с Интер, на 5 точки зад Милан за момента.

Откъм състави, при домакините контузени са Смолинг, Манчини, Верету, Пасторе и Дзаниоло. При гостите с травми липсват Капуто, Кирикеш, Дефрел и Романя. 

Сасуоло има 4 поредни победи на гости в лигата. Рома спечели 3 поредни домакинства. Рома не загуби в 7 поредни срещи със Сасуоло. В 5 от последните 6 мача между тези отбори на "Олимпико" "вълците" вкараха и поне по 2 гола на този съперник.

Прогноза: Рома - Сасуоло 2:2

 

Кротоне - Наполи
Дата: 06.12.2020 г.
Час: 19:00 ч.

Кротоне загуби от Болоня в неделя и отново не вкара гол.

Наполи в последния кръг почете паметта на Диего Армандо Марадона и вдъхновено надви Рома с 4 гола. Освен това и стадионът на клуба вече ще носи името на аржентинската легенда. 

В двата състава няма много проблеми, като Сигарини и Рисполи са контузени за домакините, а Осимхен, Руис и Хисай ще липсват при гостите. Тимуе Бакайоко се завръща след наказание.

Наполи спечели 6 от последните 7 мача с Кротоне. Кротоне не вкара гол в 3 поредни кръга в Серия А. Тимът няма победа в 9 кръга. Очаква се убедителен успех за гостите.

Прогноза: Кротоне - Наполи 0:3

 

Фиорентина - Дженоа
Дата: 07.12.2020 г.
Час: 21:45 ч.

Без победа в 4 кръга и при 3 загуби, Фиорентина изглежда не успява да намери форма и при новия наставник. В последния кръг с Милан не се и очакваше добър резултат и домакините загубиха с 2:0.

Дженоа нареди 4 поредни загуби в първенството и така с една единствена победа за сезона тимът заема предпоследното място в класирането. Фиорентина обаче се намира само на 3 точки преднина точно над опасната зона.

В лагера на домакините здравето е перфектно. При гостите липсват Перин, Дзапакоста, Кришито, Бираски, Марчети и Касата. 

Дженоа няма победа в 29 от последните си 32 гостувания в Серия А. Фиорентина не успя да вкара в последните 4 кръга. Дженоа няма гол в 5 от последните 7 мача на гости. 

Прогноза: Фиорентина - Дженоа 0:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
251