Пасторе: Невъзможно е да завършим Серия А


И. Ангелов

Пасторе: Невъзможно е да завършим Серия А

Полузащитникът на Рома Хавиер Пасторе вярва, че ще е невъзможно сезонът в Италия да приключи след като епидемията от коронавирус в страната продължава. Вече близо 2 седмици Италия е под карантина, а пандемията отне живота на повече от 4800 души до момента. В събота бяха регистрирани 790 смъртни случая за ден, а по начало Серия А бе отложена до месец април. Предполага се, че това отлагане ще продължи до месец май или юни, но Пасторе изрази съмнения за приключването на кампанията:;

"Ще видим дали ще играем отново този сезон или ще преминем в следващия. Честно казано, мисля, че ще е невъзможно да завършим сезона, защото ще ни трябват поне 20-30 дни тренировки за да сме готови.

"Всички клубове ще изгубят пари, и мисля, че е невъзможно да продължим от там където спряхме. Това ще означава да завършим по-късно, и старта на новия сезон също да бъде отложен. Но ние не можем да направим това, защото следващото лято има Европейско, Копа Америка и така нататък.

"В момента не можем да тренираме заедно, но клубът даде на всеки отделен играч необходимото фитнес оборудване за тренировки у дома. Събуждаме се сутрин, мерим килограмите си и изпращаме на екипа подробни данни, включително времето, прекарано в тренировки, какви упражнения сме правили. Трябва да поддържаме мускулен тонус.

"Отправям апел към родната Аржентина, там ще има хаос. Защото хората ще започнат да пазаруват панически и търговските фирми ще опитат да се възползват от това. Това в Италия го няма. Не вярвайте на фалшиви новини, истината е, че тази болест не е опасна само за възрастните. Ние вече месец се борим с този проблем, който в началото не се виждаше като важен, но след само две седмици стана хаос.

"Само супер маркетите и аптеките са отворени, има много проверки по улиците за да са сигурни хората, че заразени не излизат."

  Сподели
276