Буфон: Гордея се с този рекорд


И. Ангелов

Буфон: Гордея се с този рекорд

Вратарят на Ювентус Джанлуиджи Буфон разкри радостта си след появяването му за рекорден брой срещи на клубно ниво. Вчера в победата на Юве над Спал с 2:0 Буфон изигра 903-ата си среща и така подобри рекорда на Паоло Малдини по брой мачове. 41-годишният вратар изравни легендата на Милан в миналата седмица с победата над Верона.

"Това е голямо удоволствие. Не знаех, че съм толкова близо преди две срещи. Разбрах за това в последния мач. Казаха ми, че съм достигнал до Паоло Малдини. 

"Това ме прави много щастлив и много горд. Горд съм с постигнатото. Повод за гордост е и факта, че играя на високо ниво, а не го правя с нежелание и в лоша форма в някоя дивизия. Трябва да благодаря на моите родители и моята съпруга, които винаги са били с мен, но искам да кажа, че съм оставил и нещо от себе си в това постижение."

Докато Малдини прекара цялата си кариера в Серия А в Милан, Буфон игра за три клуба. Той има 220 мача с Парма в началото на кариерата си, миналата година той изигра 25 срещи с ПСЖ в Лига 1 на Франция, но изумителните 658 мача той натрупа с екипа на Ювентус.

Буфон спечели 9 пъти Серия А в кариерата си до тук, както и Копа Италия 5 пъти, включително веднъж с Парма. Миналата година вратарят спечели Лига 1 с ПСЖ. 

До момента Шампионска лига се изплъзва на Буфон, който игра финали през 2003, 2015 и 2017-та години.

  Сподели
139