Лукас Торейра: В Италия бе по-добре


Н. Гавазов

Лукас Торейра: В Италия бе по-добре

Полузащитникът на Арсенал Лукас Торрейра призна, че се чувства по-комфортно в Италия, отколкото в Англия.

Миналото лято "артилеристите"  заплатиха на Сампдория 26 милиона паунда за Торейра. Лукас започна своята английска кариера много ярко, но не може да запази тази форма през целия сезон.

Неотдавна в пресата имаше слухове, че Милан проявява интерес към Торейра, тъй като клубът е на прага да назначи  за старши- треньор Марко Джампаоло, с когото Лукас имаше възможност да работи в Сампдория.

Ако такова предложение наистина попадне в ръцете  на 23-годишния уругваец, той може сериозно да помисли за напускане на Арсенал.

"Как се чувствам в Англия? Не виждам много неща, които ми доставят удоволствие. Мисля, че в Италия е по-добре. Англия е съвсем различен свят, много голяма страна.

Поради езиковата бариера, не мога да общувам с моите съотборници и хора. Много е трудно, когато не можеш да общуваш.

И климатът също. Излизаш на улицата сутрин и там е облачно. Връщаш се късно у дома и все още е облачно.

Това е малко странно, защото тук (в Уругвай) сме свикнали с факта, че винаги има слънце в небето, или почти винаги. Но зад мен е  година и малко свикнах с това.

Аз също трябваше да свикна да играя на всеки три дни, а това е много трудно. Има много повече мачове. Но аз все още съм доволен от начина, по който прекарах тази година", заяви Торейра за Ovacion.

  Сподели
461