Халфредсон: Нито Меси, нито Роналдо ще вкара 50 в Италия


И. Ангелов

Халфредсон: Нито Меси, нито Роналдо ще вкара 50 в Италия

Нападателят на Фрозиноне Емил Халфредсон даде мнението си, че в Серия А е трудно да се достигне до 50 гола, като нито Кристиано Роналдо, нито Лео Меси биха могли да го постигнат. Роналдо претърпява нетипична за себе си суша за голове от преминаването в Ювентус през лятото, но той вкара двете попадения в победата над Сасуоло с 2:1 в последния кръг.

"Откакто той е в Италия, той повлия единствено на имиджа на Серия А. Серия А е много по-ценна с него тук. Аз мисля, че от много години лигата се подценява. В Италия трудно се вкарва. Ако Меси и Роналдо дойдат тук, почти невъзможно ще е да стигнат 50 гола, както в Испания, защото тук се играе дефанзивно. Аз мисля, че сега повече хора ще гледат Серия А и ще видят колко е силно първенството.

"Аз мисля, че идването му е позитивно за лигата. Той ще продава целия стадион на Ювентус. Ще има много хора вътре, а отвън ще е претъпкано. Това носи много на града да видиш голям играч тук. Той може би е сред най-добрите в историята и това носи много. Нямаме търпение да го гледаме.

"Срещнах го на Евро 2016. Сега ще е същото. Няма тактика, която да работи срещу него. Надяваме се да няма ден, но той има малко такива. Ще опитаме всичко."

  Сподели
408