Интер дава Тебас на съд


Н. Гавазов

Интер дава Тебас на съд

Интер планира да подаде съдебен иск по отношение на президента на испанската Ла Лига Хавиер Тебас, съобщава пресслужбата на миланския клуб.

Напомняме, че раздразнението на функционера от напускането на някои от звездите на испанското първенство намери своята кулминация вчера, когато Тебас обвини Интер във финансови машинации и се усъмни в произхода на парите на "нерадзурите". Това стана заради опитите на италианския клуб да подпише с полузащитника на Реал Мадрид Лука Модрич по-рано през лятото.

Не е тайна, че Тебас е привърженик на Кралския клуб. Негова е идеята за забрана на телевизионните камери да показват празните трибуни по време на мачовете от испанското първенство в опит да се прикрие недостатъчният интерес към футбола в Примера дивисион. По-рано той се закани, че си е поставил за цел да надмине Висшата лига на Англия по доходи. Към момента Ла лига се намира на четвърто място по постъпления от ТВ права - след Англия, Италия и Германия.

Вчера в испанската преса се появиха информации, че Реал Мадрид е изпратил жалба до ФИФА срещу действията на Интер спрямо Модрич. Към момента официален източник не е потвърдил това 

  Сподели
450