Клуиверт: Искам да стана като Тоти за Рома


И. Ангелов

Клуиверт: Искам да стана като Тоти за Рома

След като официално бе представен за играч на Рома, Джъстин Клуиверт обяви намеренията си да продължи да се подобрява в новия отбор. Синът на бившия играч на Барселона Патрик Клуиверт обяви, че иска да постигне измеренията на Франческо Тоти за тима, след като пристигна от Аякс, вкарвайки 10 гола в 30 мача за последния сезон.

"Аз искам да покажа какво мога да направя и да докажа стойността си. Аз искам да се справя по-добре, отколкото в Холандия. Аз трябва и мога да се подобря много. Нямам търпение да започне сезонът. С играчите, които имаме, ние можем да постигнем големи неща този сезон.

"Да съм тук в Рома е голяма крачка в кариерата ми. Аз се присъединих към огромен клуб - амбициозен клуб, който иска да продължи да расте. За мен Серия А не е по-слаба от Ла Лига и Висшата лига. Има големи отбори и играчи тук.

"Франческо Тоти е страхотен пример за подражание. Той е клубна легенда и е пример за всеки, който пристигне в Рома. Аз искам един ден да съм като него, да имам уважението на хората - но човек може да направи това само когато се докаже на терена с топка в крака."

  Сподели
403