Късни голове носят победата на Юве в дербито срещу Милан


Л. Михайлов

Късни голове носят победата на Юве в дербито срещу Милан

Ювентус се наложи над Милан с 3:1 в дербито от 30-ия кръг на Серия А, което се състоя на "Алианц Стейдиъм". Двата тима изиграха един страхотен мач, като трите точки реално можеха да отидат и при "росонерите", които сътвориха доста пропуски тази вечер.

Пауло Дибала откри резултата още в 7-ата минута. Всичко започна с един прекрасен пас през центъра от Миралем Пянич за Дибала. Последният пое топката и от над 20 метра отправи перфектен удар, който посети долния ляв ъгъл на вратата, пазена от Джиджо Донарума. Малко след това Андре Силва бе много близо до това да се разпише, но ударът му от близко разстояние не бе точен.

Леонардо Бонучи изравни в 28-ата минута с глава, след като засече центриране от корнер. Чалханоглу даде головия пас от ъглов удар, а Бонучи надскочи добрите си приятели Бардзали и Киелини, след което прати топката в мрежата на Буфон. 

След час игра Хакан Чалханоглу отправи мощен шут, който разтресе горната греда над немощния Буфон. В 70-ата Джакомо Бонавентура сътвори непростим пропуск пред вратата на италианския шампион и така резултатът се запази непроменен.

Интригата обаче имаше до самия край, когато се реши всичко. Първо Хуан Куадрадо в 79-ата минута върна преднината на Юве. Сами Кедира се пребори за топка по фланга, след което центрира отлично за връхлитащия към малкото вратарско поле Хуан Куадрадо. Колумбиецът нямаше какво друго да направи, освен да разстреля Донарума от удобната позиция.

Сами Кедира в 86-ата минута също се разписа и по този начин оформи крайния резултат в мача. Световният шампион с Германия получи топката на границата на наказателното поле, след което с перфектно насочване оформи и крайното 3:1.

След тази победа Ювентус се откъсна на върха и вече е със 78 точки, с 4 повече от втория Наполи, който днес завърши 1:1 със Сасуоло. Милан пък все още е в зона Европа, намирайки се на 6-ото място с 50 пункта.

  Сподели
158