Хитцлспергер се присъедини към Уест Хем


.

Хитцлспергер се присъедини към Уест Хем

Томас Хитцлспергер премина от Лацио в Уест Хем. Немският полузащитник подписа за три години с чуковете. Бившият футболист на Астън Вила не стана щастлив в Лацио, след като през зимата дойде от Щутгарт. 28-годишният играч не съумя да се наложи в клуба от калчото. В повечето случаи той седеше на резервната скамейка или на трибуните и изигра общо 268 минути в Серия А.

В следствие на това германецът не успя да попадне в селекцията за световното на Йоги Льов. Нямаше и нов договор с орлите. Сега кариерата на халфа, който има мощен удар, трябва да тръгне нагоре в Уест Хем.

В клуба от източен Лондон, който наскоро успя да предотврати изпадане от Премиършип, мениджър понастоящем е Аврам Грант, който преди това води Челси и Портсмут.

Президентът на чуковете Дейвид Съливан каза следното по адрес на първото ново попълнение за идущия сезон: "Томас е топфутболист. Привържениците ще го харесат."

Немецът вече се подвизава в Англия (2001-2005). Той записа 99 срещи за Вила във Висшата лига и си заслужи прякора Чука благодарение на топовния си изстрел. Впоследствие изигралият 51 мача за Германия състезател премина при швабите. През зимата обаче той беше освободен от новия наставник Кристиан Грос и се присъедини към римляни. Сега отваря нова глава в Уест Хем.

АЛЕКСАНДЪР ПАВЛОВ

  Сподели
127