Анонс на 28-ми кръг от Серия А


И. Ангелов

Анонс на 28-ми кръг от Серия А

Дженоа - Сампдория
Стадион: "Луиджи Ферарис", Генуа
Дата: 11.03.2017г.
Час: 21:45
Съдия: Даниеле Орсато

Дженоа преживя периода след 2 равни и 3 загуби с победа в последния кръг с 2:0 над Емполи. Победата дойде точно навреме преди дербито със Сампдория, като Андреа Мандорлини трябва да използва приповдигнатото самочувствие за да надгради.

Гостите са на 9 точки над Дженоа в таблицата и това е заслужено с оглед на формата, която показва, че тимът няма загуба в последните си 6 мача. Феновете на тима ще настояват за победа в този важен за тях мач. Особено това ще важи с оглед на състава, в който няма никакви проблеми за Сампдория, в сравнение с този на домакините, където контузени са Велосо, Перин, Нинкович и Орбан.

Формата и самочувствието обикновено нямат значение в дербитата, и както обикновено публиката ще има тежката дума в срещата.

Прогноза: Дженоа - Сампдория 1:1

 

Сасуоло - Болоня
Стадион: "Кита дел Триколоре", Реджо Емилия
Дата: 12.03.2017г.
Час: 13:30
Съдия: Паоло Валери

Сасуоло направи само 0:0 срещу Кротоне в последния кръг, но нов лесен двубой може да помогне на тима, който се намира на 13-ата позиция в класирането. Обяснението за новото понижение във формата отново могат да са контузените, след като аут са Биондини, Лирола, Магнанели, Сенси и Антей.

Болоня няма победа в седем мача, в които взе и само 2 точки. Формата на тима се влошава с приближаването на края на сезона и тимът може да се окаже в битката за оцеляване скоро.

Очаква се Сасуоло да опита да постигне победата, но и Болоня ще трябва да започне да търси точки по всякакъв начин ако не иска да се озове в битката на дъното.

Прогноза: Сасуоло - Болоня 1:0

 

Фиорентина - Каляри
Стадион: "Артемио Франки", Флоренция
Дата: 12.03.2017г.
Час: 16:00
Съдия: Клаудио Гавилучи

Фиорентина няма победа в последните три кръга и така надеждите за европейски футбол на тима изчезнаха. Отборът може да започне да се готви за новата кампания и целта може да е зарадване на феновете с позитивен край на сезона.

Каляри не е в много по-добра форма след само една победа в последните 6 кръга, като тя беше над Кротоне. Не се очаква гостите да търсят победата тук.

Фиорентина може и да няма мотивация да търси успех в срещите си, но тимът е в перфектно здраве и не трябва да разочарова привържениците си срещу по-слаби отбори. До края на сезона Пауло Соуса играе за бъдещето в отбора.

Прогноза: Фиорентина - Каляри 1:0

 

Наполи - Кротоне
Стадион: "Сан Паоло", Неапол
Дата: 12.03.2017г.
Час: 16:00
Съдия: Маурицио Мариани

Наполи донякъде изненада в последния кръг с победата над Рома, обградена с разочарованията срещу Реал Мадрид. Сега обаче тимът може да се концентрира над състезанието за второто място с "вълците" след отпадането от Шампионска лига.

Кротоне взе неочаквана точка от Сасуоло след 5 загуби в лигата, и реално не се вижда как този отбор би се спасил в елита на Италия. 

Двата отбора са в добро здраве и се очаква убедителна победа за домакините.

Прогноза: Наполи - Кротоне 3:0

 

Киево - Емполи
Стадион: "Марк'Антонио Бентегоди", Верона
Дата: 12.03.2017г.
Час: 16:00
Съдия: Пиеро Джакомели

Киево все още търси постоянството, което да помогне за класиране в горната половина от таблицата. В момента тимът е на 11-то място и посреща слаб съперник с оглед на формата.

Емполи загуби в последните 4 кръга, и така както се намираше в безопасност преди този период, сега тимът дава надежда на опашкарите за да замести един от тях в Серия Б догодина. В състава липсват Мчедлидзе и Маури.

Емполи ще цели равен в срещата, но Киево има капацитета и перфектното здраве да се справи със съперника.

Прогноза: Киево - Емполи 1:0

 

Пескара - Удинезе
Стадион: "Адриатико", Пескара
Дата: 12.03.2017г.
Час: 16:00
Съдия: Доменико Чели

Пескара даде надежда на феновете си с победа когато Зденек Земан пое отбора, но те се върнаха в реалността с две поредни загуби от тогава. Сега в тима наказан е Кода, а контузени са Кампаняро и Джиалрдино.

Удинезе няма победа в 5 кръга, но след 3 поредни загуби надгради с равен срещу Ювентус и сега може да използва това да достигне и до 3 точки.

Очаква се домакините да атакуват в срещата, но гостите показаха, че могат да използват контрата добре срещу лидера в таблицата.

Прогноза: Пескара - Удинезе 1:2

 

Палермо - Рома
Стадион: "Ренцо Барбера", Палермо
Дата: 12.03.2017г.
Час: 21:45
Съдия: Джанлука Роки

Палермо изпусна предимство от един гол и допусна обрат за 3 минути в последния кръг срещу Торино, когато отборът водеше до 73-ата минута. 

Рома понижи формата си драстично във всички турнири в последните седмици. Тимът изостава с 2 гола след първия кръг от полуфиналите на Копа Италия, а в първия кръг в Лига Европа тимът загуби с 4:2 от Лион. Миналия уикенд в Серия А пък третият Наполи спечели срещу "вълците" и доближи второто им място. Цялата ситуация е странна с оглед на факта, че само Флоренци е контузен в състава.

Рома не може да си позволи повече грешни стъпки, и трябва бързо да върне самочувствието срещу отбор от дъното. Палермо също няма увереност, но смяната на собственика на тима може да промени нещата.

Прогноза: Палермо - Рома 0:1

 

Лацио - Торино
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 13.03.2017г.
Час: 21:45
Съдия: Паоло Мацолени

Лацио победи Болоня в последния кръг и така натрупа 4 победи от последните 5 срещи в елита. Сега този отбор води групата от състезаващи се за Лига Европа, но и топ 3 не е далеч. 

Торино остана без шансове за особени успехи, освен индивидуалната награда за Златна обувка за топ-реализатор на лигата, която Андреа Белоти има голям шанс да грабне. 

Тези отбори са поделени от 14 пункта, като Лацио влиза в срещата като фаворит. Торо разчита на нападателя си във форма, като се очаква да отговори на домакините.

Прогноза: Лацио - Торино 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
232