Анонс на 24-ти кръг от Серия А


И. Ангелов

Анонс на 24-ти кръг от Серия А

Наполи - Дженоа
Стадион: "Сан Паоло", Неапол
Дата: 10.02.2017г.
Час: 21:45
Съдия: Пиеро Джакомели

Наполи разби Болоня със 7:1 в последния кръг и така увеличи напрежението над Рома и второто място. Сега тимът играе в петък и може да добави към страданието на "вълците" с нов добър резултат.

Дженоа загуби у дома срещу Сасуоло и сега този отбор няма победа в 7 поредни кръга. Шансовете на "Сан Паоло" също няма да са много високи с оглед амбициите на противника за челните места.

Наполи не може да разчита на наказани Хосе Калехон и Елсеид Хисай, както и контузен Тонели. При гостите проблемите са повече след липсата на Перин, Нчам, Таарабт и Исо.

Очаква се Наполи да спечели без напрежение, но липсата на един от триото нападатели може да има значение и да затрудни домакините при глуха защита от гостуващия тим. Паволети или Милик ще трябва да заменят Калехон подобаващо.

Прогноза: Наполи - Дженоа 3:0

 

Фиорентина - Удинезе
Стадион: "Артемио Франки", Флоренция
Дата: 11.02.2017г.
Час: 21:45
Съдия: Маурицио Мариани

Фиорентина беше в добра поредица резултати и тогава дойде погрома от Рома с 4:0 на Олимпико. Така на осмата позиция този отбор вероятно вече губи надежди за целите си, които са близо до топ 3 на таблицата.

Удинезе взе точка от срещата с Киево и така събра 4 точки от последните два мача. Отборът е комфортно в средата на таблицата и може да цели горната половина в този момент.

И двата отбора са в добро здравословно състояние, като само Гнокори е контузен за гостите, докато Карлос Санчес е аут с наказание за домакините.

Виолетовите със сигурност ще търсят как да отговорят след последното разочарование, но Удинезе вече доказа, че може да вземе всичко от големите отбори в тази година.

Прогноза: Фиорентина - Удинезе 1:1

 

Кротоне - Рома
Стадион: "Ецио Скида", Кротоне
Дата: 12.02.2017г.
Час: 13:30
Съдия: Кармине Русо

Кротоне даде надежда на феновете си за спасение и застигане на Емполи в таблицата след равен и победа в Серия А, но две поредни загуби отново върнаха клуба в реалността и 19-тото място.

Рома отговори на победата със 7 гола на преследвача си Наполи за второто място като се разправи с Фиорентина с 4:0 в едно от най-силните представяния за кампанията. Сега Наполи играе в петък и може да застане на точка пред "вълците" до неделя и този двубой, което ще нагнети напрежение в играчите и треньора преди мача.

Гостите тук са фаворити за спечелване на срещата и с оглед на здравето в състава, където липсва само дълготрайно контузения Флоренци. Очаква се със завръщането на Мохамед Салах от Купата на нациите играта да се подобри дори още за тима.

Прогноза: Кротоне - Рома 0:3

 

Палермо - Аталанта
Стадион: "Ренцо Барбера", Палермо
Дата: 12.02.2017г.
Час: 16:00
Съдия: Даниеле Орсато

Палермо победи директния опонент на дъното Кротоне и застана на 1 място над съперника в таблицата - 18-то. Това не е кой знае какво постижение, но все пак дава на тима по-добра възможност за спасение в края на сезона.

Аталанта се намира наравно с Интер на петата позиция в таблицата, като този отбор показва неочаквано високо качество на футбола в кампанията. Сега Драме и Конко са контузени, но дълбочината в състава е добра за момента.

Това е втората поредна среща на Палермо пред домашна публика, но съперникът е неподходящ за надграждане над победа срещу един от опашкарите. Очаква се убедителна победа на гостите в случая.

Прогноза: Палермо - Аталанта 0:2

 

Сасуоло - Киево
Стадион: "Кита дел Триколоре", Реджо Емилия
Дата: 12.02.2017г.
Час: 16:00
Съдия: Лука Пайрето

Сасуоло спечели 3 от последните си 4 срещи, но загубения двубой беше очакван - от Ювентус. Така и както се прогнозираше преди зимната пауза, този отбор набира скорост след като напусна Лига Европа, която взе много жертви под формата на контузени играчи в първата половина от сезона. Ясно беше, че съставът не може да се справи с много турнири и концентрацията над Серия А отново е приоритет.

Киево в момента се намира на 2 точки над противника си на 11-та позиция, като два поредни кръга не загуби. Отборът ще е доволен и на равенство със съперника за позицията, като ще се надява липсата на Мисироли, Магнанели и Лирола за домакините да има значение.

Очаква се домакините да търсят победата и да прескочат съперника след края на двубоя.

Прогноза: Сасуоло - Киево 1:0

 

Торино - Пескара
Стадион: "Олимпико", Торино
Дата: 12.02.2017г.
Час: 16:00
Съдия: Фабио Мареска

Торино разочарова и успя да вземе само 4 точки в последните си 5 мача, като не успя да достигне до нито една победа в периода срещу лесна опозиция. Домакинство срещу последния е перфектна възможност за подобрение в статистиката.

Пескара може би загуби всякаква надежда за спасение в последните два кръга когато първо загуби в последната минута срещу Фиорентина, а след това Лацио отнесе тима с 6:2 въпреки усилието да достигне от изоставаща позиция 2:0 до 2:2 на почивката.

Торино страда от много липсващи играчи и това обяснява лошата форма - Молинаро, Дзапакоста, Розетини, Басели и Валдифиори. Докато Пескара обаче цял сезон разочарова, то шансовете на Торо за подобрение са налице с оглед показаното в предните два сезона.

Прогноза: Торино - Пескара 1:0

 

Сампдория - Болоня
Стадион: "Луиджи Ферарис", Генуа
Дата: 12.02.2017г.
Час: 19:00
Съдия: Михаел Фабри

Сампдория успя да вземе победи в поредни кръгове срещу високопрофилни опоненти като Рома и Милан, като така сложи край и на поредица слаби представяния. Сега тимът ще се цели в топ 3 местата, където Рома и Наполи се състезават. 

Болоня не се представи добре срещу Милан, дори когато двама от противниците бяха изгонени. Последва и погром от Наполи със 7:1 и резултатите и самочувствието в отбора са на много ниско ниво.

Очаква се победа на Сампдория и продължаване на добрата форма в Серия А.

Прогноза: Сампдория - Болоня 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
227