Реал е готов да предложи 100 милиона за Куртоа


Н. Гавазов

Реал е готов да предложи 100 милиона за Куртоа

Реал Мадрид е готов да установи нов трансферен рекорд сред вратарите, предлагайки 100 милиона евро за стража на Челси и националния отбор на Белгия Тибо Куртоа. Тези дни белгиецът наля масло в огъня, заявявайки, че не е уверен в своето бъдеще. Според различни източници, неясните перспективи пред отбора и смяната на мениджъра са накарали Куртоа да се замисли за напускане на клуба. Допълнително основание за това предположение е и последното интервю на Тибо, в което той казва, че тренировките на националния отбор са по-интензивни от тази в Челси, където на всичкото отгоре няма звездни футболисти.

Испански източници пък твърдят, че президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес е готов щедро да се охарчи за 23-годишния Куртоа, който великолепно се представи в Примера дивисион по времето, когато играеше за Атлетико.

Въпреки добрата игра на Кейлор Навас, за Реал Мадрид остава приоритет получаването на вратар от световна величина и на "Сантяго Бернабеу" виждат такъв именно в Куртоа, след като стана ясно, че Давид Де Хеа ще остане в Манчестър Юнайтед.

Перес отлично знае, че Куртоа, който с Атлетико спечели ла Лига, Купата на Испания, Лига Европа и Суперкупата на Европа, се чувства комфортно в Мадрид. Допълнителен плюс е това, че Тибо е собственик на къща в Мадрид, а приятелката му е испанка.

 

  Сподели
133