Барселона - Атлетико: Без шансове за гостите


Н. Гавазов

Барселона - Атлетико: Без шансове за гостите

Барселона - Атлетик Билбао
Стадион: "Камп Ноу", Барселона
Дата: 17.01.2016г.
Час: 21:30
Съдия: Матеу Лаос

Барселона и Атлетик тази вечер ще поставят началото на серия от три мача, които ще се състоят в рамките на десет дни. Следващите два двубоя са на 20 и 27 януари в рамките на четвъртфиналите на Купата на Испания, което впрочем е повторение на финала в турнира. Ситуацията малко напомня на предишната серия от три каталунски дербита, в които шампионите бяха безапелационни в превъзходството си.

Сега очакванията са за по-оспорван сблъсък и това е продиктувано от факта, че двата тима вече се срещнаха в началото на сезона, в серия от три двубоя. Баските отговориха на загубата в Купата със спечелване на Суперкупата. Хората на Ернесто Валверде разгромиха каталунците с 4:0 на свой терен, а в реванша удържаха равенство. С това не завърши сблъсъка, тъй като на старта на сезона Барса и Атлетик се срещнаха и тогава празнуваха шампионите.

Барса показва космически футбол, който радва окото, но ако погледнем към резултатите, ще видим, че ситуацията е много тревожна. Домашните погроми над Гранада и Бетис са изключение от общия вид, защото каталунците имат проблеми с по-силните отбори. Равенствата с Еспаньол и Депортиво можеха да бъдат избегнати и тогава Барселона щеше да е лидер в класирането, с мач в ръкава си. Сега каталунците са втори, на два пункта от лидера Атлетико.

Що се отнася до "лъвовете", отборът се представя според очакванията - редят се победи срещу по-слабите отбори в Лигата и се губят мачове от по-силни тимове. Резултатът от това се вижда в класирането. Атлетик се намира на осмо място в класирането, на четири точки от шестия Севиля и с оглед на разпределението на силите, много е възможно тимът да остане без евротурнири през следващия сезон.

Домакините са без Рафиня Алкантара и Жереми Матийо. Гостите имат много повече проблеми. Наказан е Ариц Адуриц, а Елустондо, Гомес и Гарсия са контузени.

Няма да открием топлата вода, ако кажем, че каталунците са фаворити в мача. Това е заради класата на домакините, както и от подкрепата на трибуните. Допълнителен мотив е това, че през седмицата и двата тима играха в Купата, но докато Луис Енрике извърши някои ротации в състава, то Ернесто Велверде нямаше тази възможност, така че на "Камп Ноу" ще видим не напълно свеж Атлетик. Напълно резонно ще бъде да видим победа с поне два гола разлика за Барселона, като няма да е никаква изненада, ако станем свидетели на класически успех на каталунците.

Прогноза: Барселона - Атлетик 2:0


Последни 5 изиграни срещи:

Барселона:

30 декември Барселона - Бетис 4:0 (Примера)
02 януари Еспаньол - Барселона 0:0 (Примера)
06 януари Барселона - Еспаньол 4:1 (Купа на Краля)
09 януари Барселона - Гранада 4:0 (Примера)
13 януари Еспаньол - Барселона 0:2 (Купа на Краля)

Атлетик Билбао:

30 декември Селта - Атлетик Билбао 0:1 (Примера)
03 януари Атлетик Билбао - Лас Палмас 2:2 (Примера)
06 януари Атлетик Билбао - Виляреал 3:2 (Купа на Краля)
09 януари Севиля - Атлетик Билбао 2:0 (Примера)
13 януари Виляреал - Атлетик Билбао 0:1 (Купа на Краля)


Досегашни срещи:

Барселона - Атлетик Билбао

214 срещи
105 победи за Барселона
36 равенства
73 победи за Атлетик Билбао
Голова Разлика: 392:310 за Барселона

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
229