Еспаньол - Барселона: Помирението


Н. Гавазов

Еспаньол - Барселона: Помирението

Еспаньол - Барселона
Стадион: "Корнея Ел-Прат", Барселона
Дата: 13.01.2016г.
Час: 22:00
Съдия: Фернандес Борбалан

Каталунското дерби в първия мач от осминафиналите на Купата на Испания завърши със скандал, след като нападателят на шампионите Луис Суарес отправи обиди към играчите на противника. Уругваецът бе наказан с два мача за своите думи, но не само той ще пропусне срещата тази вечер, а също така и Ернан Перес и Папа Диоп от Еспаньол, които получиха червени картони.

Иначе Барселона постигна победа с 4:1 в домашния си мач и на практика си гарантира участие в следващия кръг на турнира. Едва ли има някой почитател на футбола, който да предполага, че "папагалите" ще вкарат три гола на своя противник - последният, който направи това в официален мач бе Байерн Мюнхен в края на миналия сезон, но тогава и каталунците поразиха два пъти вратата на съперника.

Отчитайки факта, че Еспаньол няма шансове да продължи напред, най-вероятно хората на Константин Галка няма да играят толкова грубо и да използват твърди шпагати, което обаче едва ли ще накара Луис Енрике да промени решението си да остави повечето лидери на пейката.

Що се отнася до кадровото положение на двата съперника, домакините ще бъдат и без наказания Арбиал и контузените Каняс и Санчес.

Относно гостите, Луис Енрике има по-широки възможности след като клубът регистрира Арда Туран и Алеиш Видал. Освен Суарес, друг отсъстващ е Рафиня, който лекува травма. В строя обаче се завръщат Андрес Иниеста и Дани Алвеш, които почиваха през уикенда.

Интересен факт преди мача е това, че двамата треньори проведоха кампания по сдобряване на играчите. Галка и Енрике си стиснаха ръцете пред журналисти и заедно се разходиха из стадион "Корнея Ел-Прат". Това, както и липсата на перспективи пред домакините, ни кара да предположим, че ще видим мач, напълно различен от предишните сблъсъци, като най-вероятно двата градски съперника няма да се победят.

Прогноза: Еспаньол - Барселона 0:0


Последни 5 изиграни срещи:

Еспаньол:

19 декември Еспаньол - Лас Палмас 1:0 (Примера)
30 декември Севиля - Еспаньол 2:0 (Примера)
02 януари Еспаньол - Барселона 0:0 (Примера)
06 януари Барселона - Еспаньол 4:1 (Купа на Краля)
10 януари Ейбар - Еспаньол ?:? (Примера)

Барселона:

20 декември Ривър Плейт - Барселона 0:3 (Световно клубно първенство, Финал)
30 декември Барселона - Бетис 4:0 (Примера)
02 януари Еспаньол - Барселона 0:0 (Примера)
06 януари Барселона - Еспаньол 4:1 (Купа на Краля)
09 януари Барселона - Гранада 4:0 (Примера)


Досегашни срещи:

Еспаньол - Барселона

195 срещи
43 победи за Еспаньол
42 равенства
110 победи за Барселона
Голова Разлика: 366:219 за Барселона

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
239