Еспаньол - Барселона: Шампионите ще прегазят градския съперник


Н. Гавазов

Еспаньол - Барселона: Шампионите ще прегазят градския съперник

Еспаньол - Барселона
Стадион: "Power8 Стейдиъм", Барселона
Дата: 02.01.2016г.
Час: 17:00
Съдия: Гонсалес Гонсалес

С каталунското дерби ще бъде открита новата година в испанския елит, освен това днешният мач поставя началото на серия от три поредни срещи между Барселона и Еспаньол - до средата на този месец двата тима ще премерят сили и в Купата на Испания. "Папагалите" ще търсят първи успех срещу градския съперник за последните шест години, а "блаугранас" ще се опита да запише четвърта поредна победа, отчитайки всички турнири.

Еспаньол извърши треньорска рокада в средата на декември, като Константин Галка замени Серхио Сориано и сега бившият наставник на Стяуа ще има за задача да подобри положението на тима в Примера дивисион, както и да направи играта на "папагалите" по-привлекателна за окото. Защото Еспаньол се опитваше да копира "блаугранас" от времето на Пеп Гуардиола, но с много дефанзивен футбол и постоянно разрушаване на играта на съперниците. Това донесе 20 точки за отбора и 13-то място след 18 изиграни мача, като е очевидно, че шестте точки от опасната зона не са никак успокояващи за ръководството и феновете на Еспаньол.

Барселона имаше "труден" период в началото на декември, когато записа три последователни равенства във всички турнири, давайки надежди на историческия съперник да не се отказва от битката за титлата. Нещата си дойдоха на мястото в последните три мача на каталунците за миналата година - отборът на Луис Енрике спечели Световното клубно първенство, а на 30 декември победи и Бетис, като головата разлика в тези двубои бе 10-0, с основно оръжие Луис Суарес, който реализира седем от тези попадения. В момента Барселона е лидер в класирането на Примера дивисион, с две точки пред Реал, но и мач в ръкава си, което кара букмейкърите единодушно да заявят, че "блаугранас" е фаворит за титлата.

Символичните домакини са без кадрови проблеми след завръщането на Виктор Санчес и Арбиля, като Анаис няма да играе в днешния мач.

Рафиня и Дъглас лекуват травми за символичните гости. Масчерано се завръща в титулярния състав, което означава, че Матийо отива на пейката.

През последните години каталунското дерби позагуби от блясъка си и не е от тези двубои, които се радват на голям интерес сред почитателите на испанския футбол - например, много по-голямо внимание предизвикват мачовете между Реал и Атлетико, Севиля и Бетис, както и сблъсъците между баските отбори. Това е обяснимо - разликата в класите и хегемонията на Барселона в Испания предопределя и изхода на мачовете между двата каталунски отбора.

Така е и сега. Очакванията са, че хората на Луис Енрике ще доминират в мача и ще установят контрол върху играта от първите минути, независимо от това, че двубоят е на терена на градския съперник. Може би единствената интрига в тази среща е дали Еспаньол ще успее да отбележи гол и дали Неймар, който не е поразявал вратата на съперника от 28 ноември, ще се разпише. Нашият съвет е да заложим на класически успех на световния шампион и на гол на Неймар - комбинацията от това би осигурило прилична печалба.

Прогноза: Еспаньол - Барселона 0:3

 

Последни 5 изиграни срещи:

Еспаньол:

07 декември Еспаньол - Леванте 1:1 (Примера)
12 декември Селта - Еспаньол 1:0 (Примера)
15 декември Еспаньол - Леванте 2:1 (Купа на Краля)
19 декември Еспаньол - Лас Палмас 1:0 (Примера)
30 декември Севиля - Еспаньол 2:0 (Примера)

Барселона:

09 декември Байер Леверкузен - Барселона 1:1 (Шампионска лига)
12 декември Барселона - Депортиво Ла Коруня 2:2 (Примера)
17 декември Брселона - Гуанжоу Евергранде 3:0 (Световно клубно първенство)
20 декември Ривър Плейт - Барселона 0:3 (Световно клубно първенство, Финал)
30 декември Барселона - Бетис 4:0 (Примера)


Досегашни срещи:

Еспаньол - Барселона

193 срещи
43 победи за Еспаньол
41 равенства
109 победи за Барселона
Голова разлика: 362:218 за Барселона

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
244