Най-добрите 10 футболиста в Примера


.

Най-добрите 10 футболиста в Примера

Испанското първенство е едно от най-добрите, ако не и най-доброто. Този сезон е доста интересен, а Барса и Реал се борят за титлата. Предоставяме Ви най-добрите футболисти през този сезон в ЛА лига.

1. Лионел Меси - Листата няма да е пълна, ако в нея не е носителят на "златната топка" Лионел Меси. Нисичкият аржентинец вече има 16 гола в първенството, а начина по който работи с топката е удивителен.

2. Кристиано Роналдо - Можеш да го мразиш или обичаш, но не можеш да отречеш качествата му. В първия си сезон в Мадрид, португалеца се представя на ниво и въпреки честите контузии, Роналдо вече е вкарал 11 гола.

3. Давид Вия - Въпреки, че бе звързван с трансфер в Англия, Вия остана верен на Валенсия и е един от най-добрите нападатели в последните години. Вия играе страхотно както за клубния си тим, така и за Испания. Той вече има 15 гола в Ла лига.

4. Серхио Рамос - Реал не се слави с играта си в защита. Но Серхио Рамос е изключение. Само на 23 години, той има над 140 мача в Примера дивизион и продължава да подобрява играта си. Има и над 50 участия с националната фланелка, като много футболисти към края на кариерата си не могат да се похвалят с такива постижения.

5. Шави - Шави е един от най-добрите централни полузащитници в света и умее да играе еднакво добре в защита и атака. Всеки нападател си мечтае да има Шави зад себе си. Шави ще играе важна роля по пътя на Испания към Световната титла.

6. Серхио Агуеро - Агуеро вкара два гола на Челси през ноември, а името му е свързано с трансфер на Острова. Сгоден е за дъщерята на Марадона и ако не направи грешката на Тери, ще играе на Световното.

7. Роберто Канела - 22-годишният ляв бек израстна много в посления сезон. Той играе за Спортинг Хихон и много солиден и в атака, и в защита. Бивш национал до 21 години на Испания, очаква се скоро да дебютира и за мъжкия отбор. Свързван е с Реал Мадрид и Астън Вила.

8. Дани Алвеш - След шест сезона в Севиля, Алвеш премина в Барса и репотацията му стана по добра. Бразилеца показва невероятна игра, бомбени шутове и нон-стоп тичане по фланга.

9. Хесус Навас - Невероятната техника на Навас е в основата на успехите на Севиля с последните няколко години. Навас продължава да тормози защитниците и да държи Севиля на четвъртото място в Ла Лига.

10. Икер Касияс - Един от най-постоянните играчи в Испания. Част от мъжкия тим на Реал мадрид от 10 години. Касияс има над 100 мача за националния на Испания и подобрява играта си с всеки сезон.

ПЕТЪР АНГЕЛОВ

  Сподели
248