Реал Мадрид ще бъде затруден максимално


П. Пенков

Реал Мадрид ще бъде затруден максимално

Реал Мадрид - Валенсия
Стадион: "Сантяго Бернабеу", Мадрид
Дата: 09.05.2015г.
Час: 21:00
Съдия: Клос Гомес


В дерби срещата в съботния ден от испанската Примера дивисион, Реал Мадрид и Валенсия ще премерят сили един срещу друг на стадион "Сантяго Бернабеу". Съставът на Карло Анчелоти пази лоши спомени от последния си сблъсък с "прилепите", в който те претърпяха поражение с 2:1 след реализаторските умения на Антонио Бараган и Николас Отаменди в срещата на 4 януари тази година. В момента целта на "мадридчани" е атакуване на лидерската позиция в подреждането, заемана от Барселона с 2 точки в повече, докато Валенсия ще има за цел да задържи моментното си четвърто място или дори да се пробва за третата позиция, даваща право на директно участие в груповата фаза на Шампионска лига. Това обаче няма да стане никак лесно, тъй като Атлетико Мадрид няма намерение да отстъпва тази своя позиция, притежавайки преднина от 4 точки пред "прилепите".

"Белият балет" се намира в много добра форма, след като постигна победи в последните си 7 сблъсъка от Примера дивисион. За жалост на техните фенове обаче тима направи грешна стъпка в първия полуфинален сблъсък от Шампионска лига, губейки с 2:1 визитата си на Ювентус, като по този начин осложни задачата си за реванша в Испания. Отборът на Валенсия не е толкова категоричен в представянето си в последните няколко кръга, редувайки победа с равенство или победа със загуба. Миналия уикенд съставът на Нуно Еспирито Санто записа успех с 3:1 у дома над Ейбар, само седмица по-късно след равенството 1:1 при визитата на Райо Валекано.

Контузени за Реал Мадрид са Алваро Медран и Лука Модрич, като Аребелоа може да заеме мястото на десния фланг след лошото представяне на Дани Карвахал в последния мач. Карим Бензема ще бъде подложен на късен фитнес тест, а Чичарито може би ще бъде предпочетен от Карло Анчелоти пред Иско.

Единственят отсъстващ от състава на гостите е атакуващия полузащитник Родриго Машадо, който е длъжен да изтърпи наложеното му наказание.

Прогноза: Реал Мадрид - Валенсия 1:0

Последни 5 изиграни срещи:

Реал Мадрид:

22 април Реал Мадрид - Атлетико Мадрид 1:0 (Шампионска лига)
26 април Селта -  Реал Мадрид 2:4 (Примера)
29 април Реал Мадрид - Алмерия 3:0 (Примера)
02 май Севиля - Реал Мадрид 2:3 (Примера)
05 май Ювентус - Реал Мадрид 2:1 (Шампионска лига)

Валенсия:

13 април Валенсия - Леванте 3:0 (Примера)
18 април Барселона - Валенсия 2:0 (Примера)
27 април Валенсия - Гранада 4:0 (Примера)
30 април Райо Валекано - Валенсия 1:1 (Примера)
03 май Валенсия - Ейбар 3:1 (Примера)

Досегашни срещи:

Реал Мадрид - Валенсия

191 срещи
99 победи за Реал Мадрид
38 равенства
54 победи за Валенсия
Голова Разлика: 352:239 за Реал Мадрид

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
333