Симеоне: Доволни сме, защото останахме сред лидерите


Н. Гавазов

Симеоне: Доволни сме, защото останахме сред лидерите

Старши-треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне коментира срещата с Барселона от 19-я кръг на Примера дивисион. Както е известно, двата отбора не успяха да се победят и завършиха при резултат 0:0. Наставникът на столичния тим изрази задоволството си от случилото се на "Висенте Калдерон" снощи.

"Натискът бе много голям. Играчите много държаха топката в средата на терена, тъй като двата отбора се стараеха да неутрализират силните страни на противника", заяви Симеоне.

"И двата отбора имаха няколко шанса за откриване на резултата. Мачът се получи много интересен. Ние винаги искаме да побеждаваме, но Атлетико остава сред лидерите в шампионата, поради това сме доволни", каза още наставникът на столичани.

"50 точки? Моите футболисти напълно заслужават такъв резултат: те се биха, сражаваха, бягаха, много работеха, изпълняваха всичко, което исках от тях. Искам да ги поздравя с този резултат. Ще им дам малък отдих, но скоро ни очаква мач от Купата на Испания. Уважаваме Барселона. Разликата между бюджетите на нашите клубове е в размер на 400 милиона евро, но свършихме отлична работа с тази група играчи. Те се раздадоха в срещата. Сега не бива да се заглеждаме далече в бъдещето, трябва да се готвим за всеки отделен мач", завърши Симеоне.

 

  Сподели
121