Хорхе Меси: Ако Нюелс беше поел лечението, сега Лео нямаше да е в Барса


Н. Гавазов

Хорхе Меси: Ако Нюелс беше поел лечението, сега Лео нямаше да е в Барса

Бащата на футболиста на Барселона Лионел Меси - Хорхе - си спомни, как навремето неговото семейство се е преместило от Аржентина в Каталуния. Както е известно, на 11-годишна възраст сегашната звезда на "блаугранас" е диагностициран с дефицит на хормон на растежа. Тогавашния му клуб Нюел Олд Бойс отказва да заплати лечението на таланта, което струва 900 долара на месец, същото прави и Ривър Плейт, който проявява интерес към услугите на играча. Това принуждава семейството на Меси да влезе в контакт с Барселона, в резултат на което тогавашния спортен директор на каталунците Карлес Рексач предлага клуба да поеме лечението на момчето, ако семейството се премести в Испания, а Лео се запише в детско-юношеската школа на клуба.

"Семейството бяхме решили да заминем за Испания или Италия. Лео много искаше да играе за Барселона. За Реал изобщо не ставаше дума. Ако синът ми не се нуждаеше от хормонално лечение, ние нямаше да сме подложени на натиск при избора си на клуб, заради което избрахме Барса", заяви Хорхе Меси.

"Ако Нюелс се бе съгласил да заплати лечението му, ние нямаше да напуснем Аржентина. Исках от Барселона някакви указания, тъй като не знаех какво да правя. Не знаех какви са плановете на клуба за него. Казах им, че трябва да изясним ситуацията или отлитаме. Решак веднага ми написа писмо, молейки ме да се успокоя. Оттогава всичко тръгна нормално", спомня си бащата на звездата.

"Кога разбрах, че синът ми е футболен гений? Когато тренирах отбора на родените през 1987 година. Тогава видях, че той прави всичко много по-добре от останалите: головете, положенията", допълва Хорхе.

 

  Сподели
653