Дел Боске: Между играчите на Реал и Барса няма конфронтация


Н. Гавазов

Дел Боске: Между играчите на Реал и Барса няма конфронтация

Старши-треньорът на националния отбор на Испания Висенте дел Боске сподели мнението си за съперничеството между Барселона и Реал Мадрид, а също така отговори на критиките по адрес на организаторите на приятелските мачове на своя отбор. Както е известно, последната контрола на Испания с Уругвай се състоя в Катар, което породи критиките на някои анализатори.

„Реал е най-добрият клуб на 20-ти век и един от най-добрите сега. Това е силен отбор. Както Барселона, мадридският тим показва невероятно ниво на игра и позволява да се наслаждаваме на цялата прелест на играта", заяви Дел Боске.

„Моуриньо ми се струва много агресивен треньор по своя стил. Но стилът не е толкова важен. По-важното е нещата в отбора да работят, всичко останало е второстепенно", каза още наставникът на националния отбор на Испания.

„Между играчите на Реал и Барселона няма никаква конфронтация, всички те за забележителни футболисти. В националния има много каталунци, баски... И на никого не ми се е налагало да напомням, че играе за Испания", допълва Дел Боске.

„Що се отнася до нашите приятелски срещи, за нас е голяма чест да проведем двубои във всяка една страна, независимо от нейната отдалеченост. Ние се радваме да представляваме своята страна и се гордеем с това. И въпреки това се намират хора, които вместо да ни подкрепят, те ни критикуват", завършва специалистът.

 

  Сподели
80