RAC 1: Ревът на Роналдо е свързан с пари


Н. Гавазов

RAC 1: Ревът на Роналдо е свързан с пари

Радиостанция RAC 1 продължава да нищи темата с душевното състояние на нападателя на Реал Мадрид Роналдо, който не се чувства щастлив в „Кралския клуб" и снощното му признание на този факт накара средствата за масова информация да се опитат да разгадаят причината за щенията на играча. Според медията, оплакванията на португалеца са свързани единствено и само с пари.

Както е известно, днес бившият нападател на националния отбор на Португалия Пауло Футре заяви в интервю за A Bola, че финансовите проблеми не са причина за разстройството на сънародника му и Роналдо се чувства нещастен заради липсата на подкрепа от страна на клуба в борбата си за „Златната топка".

RAC 1 смята, че това не е така и „ревът" на Кристиано е свързан с неговото възнаграждение. Според медията, цялата работа е с приетия неотдавна от испанските управници данък за подоходно облагане на богатите, според който доходи от над 600 000 евро на година вече няма да се облагат с 23 % както беше допреди месец, а с 43 %, което на практика води до намаляване заплатата на играча с близо два милиона на година.

Това не се е харесало на португалския национал, който и досега получаваше по-малко от Ето'о, Дрогба и Ибрахимович, а с влизането в сила на новия данък половин дузина футболисти от Висшата лига на Англия ще получават по-голяма заплата от него.

 

  Сподели
176