Ел Класико се завръща с битка за Суперкупата на Испания


П. Пенков

Ел Класико се завръща с битка за Суперкупата на Испания

Барселона - Реал Мадрид
Стадион: "Камп Ноу", Барселона
Дата: 23.08.2012г.
Час: 23:30
Съдия: Клос Гомес


Ето, че отново е време за Ел Класико, когато в четвъртък Барселона и Реал Мадрид излизат един срещу друг в битка за Суперкупата на Испания. Това Ел Класико се очаква да бъде по-различно от последните, тъй като белия балет влиза в срещата, като шампион на Примера дивисион, нещо което измъчваше отбора от сезон 2007/2008 насам. Освен това битката между "големите тенори" (Моуриньо и Гуардиола) вече не съществува, след като испанеца реши да се раздели с каталунците по собствено желание. Но тези две промени със сигурност не променят общата картина на този внушителен двубой, тъй като апетитите и борбата между двата отбора остават едни и същи завинаги.

Барселона започна по категоричен начин старта на новата кампания, разгромявайки у дома Реал Сосиедад с 5:1, като последното попадение за каталунците беше дело на Давид Вия, който се завърна отново в игра след близо 8-месечно отсъствие, поради контузия. Конкурентът на Барса за титлата - Реал Мадрид пък направи изненадващо равенство 1:1 при домакинството си на Валенсия.

Алекс Сонг се очаква да започне като титуляр, след като през тази седмица бившия играч на Арсенал приключи трансфера си в каталунците за сумата от 19 милиона паунда. Алексис Санчес, Андрес Иниеста и Жерар Пике ще се борят за стартови места, докато Давид Вия вероятно ще бъде оставен на резервната скамейка, тъй като Виланова не желае да рискува все още с физическото му състояние. Тиаго Алкантара остава единствения отсъстващ от състава на Барселона, тъй като страда от контузия.

Бранителят на Реал Мадрид - Пепе е много вероятно да пропусне гостуването на "Ноу Камп", след като получи сътресение след сблъсък с Икер Касийяс по време на срещата с Валенсия. Раул Албиол се очаква да замести бразилеца в отбрана, докато Марсело, Сами Кедира и Карим Бензема се очаква да започнат като титуляри.

Статистиката показва, че двамата отбора са се срещали общо 220 пъти досега, като мадридчани водят с 87 победи, а каталунците са с 86. Барселона са загубили само един от последните си 8 двубоя с Реал Мадрид. Съставът на Тито Виланова спечели последните три Суперкупи на Испания, след като победи съответно Реал Мадрид (2011), Севиля (2010) и Атлетик Билбао (2009). Лионел Меси е отбелязал общо 13 гола вземайки участие в общо 19 Ел Класико, като само Сезар Родригес е отбелязвал повече голове срещу Мадрид - 14. Реал Мадрид изгубиха само една от последните си четири гостувания на "Камп Ноу", като 8 от общо 10-те дадени червени картона в Ел Класико са на играчи на белия балет. Кристиано Роналдо пък е отбелязал 6 гола в общо 16 срещи срещу Барселона, включвайки и тази с екипа на Манчестър Юнайтед.

Прогноза: БАРСЕЛОНА - РЕАЛ МАДРИД  - 1:1

Последни 5 изиграни срещи:

Барселона:

04 август ПСЖ - Барселона 2:2 (Приятелска среща)
08 август Манчестър Юнайтед - Барселона 0:0 (Приятелска среща)
11 август Динамо Букурещ - Барселона 0:2 (Приятелска среща)
19 август Барселона - Реал Сосиедад 5:1 (Примера)
20 август Барселона - Сампдория 0:1 (Приятелска среща)

Реал Мадрид:

03 август ЛА Галакси - Реал Мадрид 1:5 (Приятелска среща)
06 август Сантос Лагуна - Реал Мадрид 1:2 (Приятелска среща)
09 август Реал Мадрид - Милан 5:1 (Приятелска среща)
11 август Реал Мадрид - Селтик 2:0 (Приятелска среща)
19 август Реал Мадрид - Валенсия 1:1 (Примера)

Досегашни срещи:

Барселона - Реал Мадрид

218 срещи
85 победи за Барселона
46 равенства
87 победи за Реал Мадрид
Голова Разлика: 366:352 за Барселона

Коефициенти от bet365:
Барселона - 1.80
Равен - 3.60
Реал Мадрид - 4.20

Коефициенти от Offsidebet:
Барселона - 1.80
Равен - 3.75
Реал Мадрид - 4.20

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
140