El Mundo Deportivo: Барселона може да привлече Бербатов


Н. Гавазов

El Mundo Deportivo: Барселона може да привлече Бербатов

Испанският El Mundo Deportivo съобщава в днешния си брой, че Барселона обмисля ход, с който да привлече нападателят на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов. Както е известно, Тито Виланова ще поеме кормилото на испанския вицешампион от Пеп Гуардиола след финала за Купата на Краля и очевидно вече се оглежда на трансферния пазар за опитен нападател, което ще бъде мъдро решение и добра алтернатива на контузения Давид Вия и новото попълнение Алексис Санчес.

За тези, които се съмняват, че каталунците могат да предприемат някакви действия по отношение на Бербатов, изданието припомня, че Тиери Анри и Хенрик Ларсон бяха доведени при подобни обстоятелства и двамата играчи се оказаха много полезни и помогнаха на Барселона за печеленето на трофеи.

Гуариола разчиташе изцяло на Меси през по-голямата част от кампанията, а аржентинеца се отблагодари на своя треньор с 50 отбелязани попадения през годината и спечелване на голмайсторския приз в Испания.

Бербатов от своя страна топлеше резервната скамейка на Юнайтед през по-голямата част от сезона, но според повечето специалисти българинът може би се намира в най-добра форма през кариерата си. Митко притежава отлична индивидуална техника и умения, които отлично се вписват с вижданията на Виланова. Миналата година той стана голмайстор на Висшата лига на Англия, а през кампанията 2011/12 е с най-добър коефициент на полезно действие в състава на „червените дяволи", въпреки че по необясними причини българинът започна като титуляр само в пет мача, допълва El Mundo Deportivo.

 

  Сподели
62